Etter en omgang på grillen blir hvitløken myk og mild på smak og kan spises som de er. Topp til tapasbordet.
Denne superenkle retten består av gammelt brød som grilles og gnis inn med hvitløk og tomat. Italienerne kaller det bruschetta.
Denne enkle retten smaker utrolig godt og er like enkel å lage. Passer veldig godt som tapas så vel som en liten forfriskning i sommervarmen.
Spekeskinke eller annen spekemat er det letteste du kan servere på et tapasbord. Pynt med litt grønt ved siden av.
Spekeskinke og vannmelon er ikke bare utrolig godt, et er også en såre enkel og kjapp middag. Med salat og godt brød, eller søte nypoteter, er måltidet fullverdig.
Denne baskiske tapasen som andre steder i Spania heter gambas al ajillo. Serveres tradisjonelt fresende varme i en liten metallpanne.
Klippfisk og tomatshot blir en skikkelig overraskelse til alle du serverer.
Patatas bravas, ofte kalt ildfulle poteter, er en av de mest tradisjonelle spanske tapasrettene. Det er bakte småpoteter som serveres med en sterk tomatsaus eller aioli.
Reker med chili, hvitløk og koriander er en herlig smakskombinasjon du må prøve.
Dette smaker herlig. Hvor sterk du vil ha den avgjør du med mengden hvitløk og chili
Denne enkle retten smaker kjempegodt. Dessuten er den veldig rask å lage.
Scampi kalles også tropisk reke eller kongereke. Uansett navn kommer de fra butikkens frysedisk. Velg bærekraftig oppdrett: velg ASC- eller MSC-merket vare.
Dette er en oppskrift inspirert av spansk tapas, men retten kan fint serveres som hovedrrett.
Albondigas er en del av spansk tapas. Det er rett og slett små runde kjøttboller.
Denne retten passer ypperlig på et tapasbord. Du kan også servere de som en forrett.
En deilig rett der tacoen får følge av herlig kyllingfilet med pesto.