Fylte grønnsaker - Yiemista som i Hellas
Apéritif

Fylte grønnsaker - Yiemista som i Hellas

Yemista eller gemista er en populær gresk vegetarrett og perfekt som tapas.

Fremgangsmåte

Skjær lokk av stilkene på tomatene og paprikaen og legg lokkene til side. Ta ut frøene av paprikaene. Hull ut tomatene med teskje og legg innmaten til side.

La tomatene stå opp ned og renne av seg. Ta vare på juicen, den brukes i fyllet sammen med innmaten. Dryss litt sukker i tomatene like før de skal fylles.

Stek løken i litt varm olje til den begynner å ta farge. Tilsett auberginen og la den steke med et par minutter. Tilsett resten av ingrediensene til fyllet og tomatinnmaten. Bland godt og fordel fyllet i tomatene og paprikaene. Ikke fyll dem for full, risen må ha plass til å svelle.

Legg på lokkene og sett grønnsakene tett sammen i en ildfast form. Rør ut tomatpuré i olje og drypp det over. Dryss med oregano eller rigani.

Stek ved 175 C i 45-60 minutter. Øs med kraften i formen av og til. Sjekk at risen er mør. Server de fylte grønnsakene varme, lunkne eller kalde.

Se våre andre oppskrifter på fylte grønnsaker

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Skal du servere ekte afternoon tea, må du ha clotted cream
Ukens kake
Clotted cream til scones og afternoon tea

Skal du servere ekte afternoon tea, må du ha clotted cream

Den tar sine 20 timer, men så er ikke afternoon tea noe man tar lett på. Så det er bare å sette i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Empanadas akkurat slik du får dem i Chile, kan du lage selv
Dagens rett
Empanadas

Empanadas akkurat slik du får dem i Chile, kan du lage selv

Det er mye enklere enn du kanskje har tenkt, også å lage deigen. Om du har dårlig tid, kan du selvsagt bruke ferdig deig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv noe nytt med krabbe. Du blir ikke skuffet
Guide
Oppskrifter med krabbe

Prøv noe nytt med krabbe. Du blir ikke skuffet

Det er selvfølgelig ingenting i veien for å servere krabbe på tradisjonelt vis, men prøve gjerne en av disse spennende oppskriftene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

7 lagringsdyktige, varmende viner - og en hemmelighet - fra Dourodalen. Er du abonnent får du i tillegg superrabatt
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking Oslo 01.november

7 lagringsdyktige, varmende viner - og en hemmelighet - fra Dourodalen. Er du abonnent får du i tillegg superrabatt

Møt legendariske Casa Ferreirinha og få nye favoritter fra Portugals vinregion nummer én. Som abonnent sparer du 245 kroner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Fredag er burgerdag. Prøv denne spennende versjonen
Dagens rett
Baconburger med blåmuggost

Fredag er burgerdag. Prøv denne spennende versjonen

I dag er det en saftig hjemmelaget burger med en overraskende smak som står på menyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Skal du virkelig overraske så vel gane som lommebok, gjør du det med denne vinen
Godbiter i pollisten

Skal du virkelig overraske så vel gane som lommebok, gjør du det med denne vinen

Den er intet mindre enn det aller beste vinkjøpet i basis på tvers av alle farger og vinstiler.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her