Her er oppskriften på den klassiske moussakaen med full gresk pakke. Med kjøttsaus og hvitsaus selvfølgelig.
Du kan legge alle oppskriftene inn i din personlige kokebok og også lage dine egne
Her er oppskriften på den klassiske moussakaen med full gresk pakke. Med kjøttsaus og hvitsaus selvfølgelig.
Her får du oppskriften på hvordan lammegryte lages i Afghanistan der spinat er en selvfølge i gryta.
Melitzanosalata er en gresk klassiker som er lett å lage hjemme.
Bruk sesongens lammekjøtt til denne herlige curryen fra Punjab. Deilig kryddret curry møter søtt og saftig lammekjøtt. Dette er fyrverkeri i munn.
Pot pie med brisler og sjampinjong er en britisk klassiker.
Enkel kyllingcurry med Ginger Joe, kan lett gjøres vegetarisk med blomkål i stedet for kylling.
Butter chicken eller Murgh Mahkani er en indisk restaurant-favoritt. Oppskriften kommer helt fra Dehli, så her er smakene autentiske.
Denne retten heter Canard Aux Navets Du Pardailhan i franske menyer, men kan fint lages med norske råvarer.
Boquerones finnes i nesten ethvert tapas-utsalg i Cataluña og Andalucía. De små ferske fiskene dyppes noen ganger i krydret mel og frityrstekes, eller de legges rå til marinering i en syrlig vinaigrette, som i denne oppskriften.
Denne italienske oppskriften på minestrone-suppe må du prøve.
I denne minestrone-rette er det kylling som skaper fylden sammen masse andre deilige ingredienser.
Denne smakfulle suppen passer som kveldsmat en mandag, for da kan den lages av skroget etter søndagens kylling. At den drysses med den salte ricotta salata, er typisk for matlagingen i Puglia.
Dette er en spesialitet fra Calabria. Navnet kommer av det italienske ordet millecose, som betyr "tusen ting". Og bokstavelig talt alt som er spiselig kan has i denne suppen. I Calabria bruker de en bønnesort som kalles cicerchia og er spesiell for denne regionen.
En deilig indisk hønsesuppe, med massevis av karri og linser. Du husker den kanskje fra Grevinnen og hovmesteren? Grevinnen foretrekker suppen med sherry i glasset.
I Russland kalles disse posteiene pirozhki eller vatrushki. I denne oppskriften får du valget mellom pirogdeig (med gjær) eller tertedeig.