And med glaserte neper som i Frankrike
Apéritif

And med glaserte neper som i Frankrike

Denne retten heter Canard Aux Navets Du Pardailhan i franske menyer, men kan fint lages med norske råvarer.

Fremgangsmåte

Krydre anden inni og utenpå med salt og pepper.

  1. Smelt halve fettmengden i en oval gryte eller kjele som er stor nok til anden. Brun den på alle sider ca 15 minutter. Stenk over cognac, strø i einerbær og hell på vin.
  2. La det få koke opp. Legg på lokk og la det få putre i 45 minutter.
  3. Skjær nepene i staver. Smelt resten av fettet i en sautépanne og brun nepene lett. Snu dem i det varme fettet ca 5 minutter.
  4. Strø på sukker og salt, pepre lett og snu nepene forsiktig til de har fått brunaktig karamellglans. Legg på lokk og trekk nepene akkurat myke, 2-6 minutter avhengig av størrelse. Hold dem varme.
  5. Ta anden opp av gryten og hold den varm. Skum av fettet på kraften. La det koke inn til siruplignende væske.
  6. Tilsett nepene og snu dem i den varme kraften ca 1 minutt.
  7. Skjær fuglen i serveringsstykker og legg dem på et pent fat. Anrett nepene rundt og server straks.

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne
+
Tester

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne

For noen viner er det ikke bare snakk om et sterkt renomme. Men - det blir nok bare med den ene smaken, for prisene er svært høye og volumene ørsmå. Trøsten er at det er masse annet godt nytt rødt i november.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Råkost som serveres varm med kylling og supersunne sobanudler er det du trenger akkurat nå
Dagens rett

Råkost som serveres varm med kylling og supersunne sobanudler er det du trenger akkurat nå

Fargerike grønnsaker beholder fargen når de varmebehandles raskt og smaken blir enda bedre. I denne oppskriften kan du selv legge til det som trengs for et smakskick i hverdagen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

130 bobleviner testet: Ny champagnestjerne og gamle kjenninger blant nyhetene i november
+
Tester

130 bobleviner testet: Ny champagnestjerne og gamle kjenninger blant nyhetene i november

Champagneregionen virker ustoppelig når det kommer til å produsere nye talenter. Som tar druene i egne hender og skaper mirakuløse viner. De gode gamle holder også koken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her