Posteier med soppfyll
Foto: Atide

Posteier med soppfyll

I Russland kalles disse posteiene pirozhki eller vatrushki. I denne oppskriften får du valget mellom pirogdeig (med gjær) eller tertedeig.

Fremgangsmåte

  1. Tertedeigen:
    Den må tilberedes på et kjølig sted og med kalde arbeidsredskaper.
  2. Bland mel, vann og eddik til en smidig deig. Kjevle den ut på godt strødd bakebord. Dekk halvdelen av deigflaten med tynne smørskiver og brett den andre halvdelen over.
  3. Kjevl deigen ut på nytt og gjenta operasjonen en del ganger, men sørg for at deigen får hvile mellom omgangene, især hvis smøret er litt for bløtt og kan tyte ut.
  4. Kjevl til slutt deigen til en ganske tynn leiv. Stikk ut fem bunner med diameter på ca 6 cm og fem ringer, ½ cm brede og med diameter på ca 5 cm. Kjevl ut deigrestene og lag ytterligere fem ringer.
  5. Legg bunnene på en smurt stekeplate og pensle dem med eggeplomme.
  6. Kleb to ringer oppå hver av bunnene (bruk eggeplomme) og pensle med egg på toppen. Sørg for at egget ikke renner ned på sidene, for det vil eventuelt kunne hemme hevingen av posteiene.
  7. Stek posteiene i ca 10 minutter ved 250 C. La dem stå til avkjøling, udekket, på en rist.
  8. Pirogdeigen:
    Hell melet ut på bakebordet og lag en grop i midten av haugen.
  9. Rør ut gjæren i lunkent vann, bland den med pisket eg og smeltet, lett avkjølt smør og hell blandingen opp i gropen i melet.
  10. Tilsett salt og sukker. Kna det hele sammen med resten av vannet til en smidig deig. Dekk deigen til og la den stå til heving ca 1 time.
  11. Kjevl ut deigen til ca 1 cm tykk plate og stikk ut sirkler på ca 12 cm i diameter. Disse klebes utvendig på små smurte kakeformer. Deigen pensles med resten av det piskede egget. Posteiene stekes deretter 8-10 minutter ved 250 C. La dem avkjøles før de blir løsnet fra formene.
  12. Soppfyllet:
    Legg en skive skinke i bunnen på hver postei.
  13. Gjør soppen i stand, hakk den grovt og brun den noen minutter i smøret under lett omrøring. Strø melet over og spe med melk. La blandingen surre 5 minutter på svak varme. Smak den så til med krydder.
  14. Fyll posteiene med soppstuing og dryss litt strøkavring over.
  15. Sett posteiene i stekeovnen ved 250 grader. Når strøkavringen begynner å bli gyllen, er posteiene ferdige.
  16. Det tar bare noen få minutter. Dryss eventuelt over med hakket persille til slutt.

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Oste-NM blir vorspiel for Matstreif

Finalen i Oste-NM er åpen for publikum som inviteres til å smake på i alt 303 ulike oster.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her