Julekaker og desserter

oppskrifter.webp
  • 1 time 20 minutter

    Dette er sandkaker du lager enkelt uten mye bry.

  • 1 time 10 minutter

  • 1 time

    Har du litt ekstra multer i fryseren, må du prøve denne gode oppskriften på multeiskake med krokan.

  • 1 time

    Sarah Bernhardt i langpanne er et godt, praktisk og glutenfritt alternativ på kakebordet. Med mandelbunn og sjokoladekrem er den særlig populær til jul.

  • 1 time

    Det bor en baker i oss alle, og juleverksted med pepperkakebaking, pepperkakepynting og bygging av de flotteste pepperkakehus eller pepperkakeslott er tradisjon.

  • 1 time

    Fruktsalat finnes i hundrevis av varianter.I denne oppskriften har vi brukt stjerneanis, kanelstenger og klementiner. Bare følg den enkle oppskriften og alle rundt bordet vil juble.

  • 1 time

    Lag et pepperkakehus med kjærlighet på pinne. Barna vil elske det, og ikke minst er det veldig dekorativt.

  • 1 time

    Mangle liker ikke julekaker fordi de er så tørre. Disse små knyttene er sprø utenpå og myke inni. Og ikke minst er de veldig raske å lage nå bare noen dager før jul.

  • 1 time

    Honningkaker er som skapt for lagring, fordi de trekker til seg fuktighet fra luften. Kakene holder seg derfor gode og saftige over svært lang tid.

  • 1 time

    Fattigmann egner seg ikke for fattigfolk. Hanna Winsnes brukte hele 24 egg i sin oppskrift, og Henriette Schønberg Erken syntes 30 eggeplommer samt ett rødvinsglass med konjakk var akkurat passe.

  • 1 time

    Har du vært i Italia har du sikkert blitt servert biscotti, en klassisk italienske kjeks eller tørr kake. De dyppes som enten i Vin Santo eller sterk kaffe. Veldig enkel å bake.

  • 1 time

    Bak en deilig variant med fattigmann til jul. I denne spennende opp skriften skal du til og med bruke litt cognac.

  • 1 time

    Disse småkakene med mandler, nougatfyllet og nøtte-karamell-toppingen gjøre disse små munnfullene store og uimotståelig gode.

  • 1 time

    Dette er kanskje et av de sju slagene du baker til jul, og ikke minst et av de letteste. En porsjon av denne oppskriften gir ca. 50 brune pinner.

  • 50 minutter

    Stjernebiscotti er Italienske kjeks med stjerneanis, pecannøtter og havregryn, og er perfekt følge til julegløggen.

  • 45 minutter

    Her er oppskrift på juleklassikeren pepperkaker. I denne har vi tatt med både kremfløte og mandler. Det gir kakene det lille ekstra.

  • 45 minutter

    Gøttekælla, julemanna, spekulasi, kakemenner. Kjært barn har mange navn. Denne oppskriften på hvite kakemenn og- damer gir deilige julekaker.

  • 45 minutter

    Med denne oppskriften kan du lage alle mulige pepperkakefigurer og bygninger - bare fantasien setter grenser.

  • 45 minutter

    Du kan faktisk lage pepperkaker uten pepper. Her har du en oppskrift som du absolutt bør prøve

  • 45 minutter

    Disse pepperkakene kommer du og dine til å gnaske mye på. Du kommer garanter til å sette en ny deig når alle er spist opp.

  • 45 minutter

    Du skal selvfølgelig bake krumkaker til jul. Like selvfølgelig skal du fylle de med multekrem. Her får du oppskriftene på begge deler.

Forsiden akkurat nå
Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Møt over 40 anerkjente vinprodusenter på Taste vinmesse
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 23. mars

Møt over 40 anerkjente vinprodusenter på Taste vinmesse

Vi har gleden av å invitere deg til Taste vinmesse – en fest for smaksløkene! 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken