Kjøtt

oppskrifter.webp
  • 15 minutter

    Lag en spennende salat med fenalår. I den skal du ha blåmuggost, men ikke bare det. Friske grønne asparges, valnøttkjerner og sukkererter hører også med.

  • 15 minutter

    Klart du kan lage carpaccio med fenalår. Det smaker fantastisk og passer så vel som forrett eller som en del av koldtbord. Enkelt å lage. Bare følg denne oppskriften.

  • 15 minutter

    Gjør noe helt nytt med fenalåret. Miks det med gresskar og rød chili. En ren nytelse du kan servere som forrett eller på koldtbordet. Følg bare den enkle oppskriften.

  • 15 minutter

    Dette er en lett og enkel forrett. Med fenalår og jordbær har du en frisk og sommerlig salat. Selv om den er enkel passer den både til store lag og enkle vennemiddager.

  • 15 minutter

    Her får du enkel og meget smakfull rett med eldhusrøykt fenalår med syltet kålrot. Bare følg oppskriften der du også bruke appelsin, korianderfrø og rød chili.

  • 20 minutter

    Svinefilet kan også serveres på denne måten med umiskjennelig asiatisk smak.

  • 30 minutter

    En saftig biff blir bedre med hjemmelaget tilbehør. Som i denne oppskriften. Du fikser det på en halvtime til minst fire gjester.

  • 2 timer

    Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

  • 40 minutter

    Empanadas er chilensk nasjonalrett og derfor velegnet som festmat også her. Siden retten er lett å servere og spise, er den super hvis det er mange til bords.

  • 1 time 30 minutter

    Slik vil de ha fårikålen i Rogaland. Det blir en lammegryte. Her har du oppskriften.

  • 1 time 10 minutter

    Fårikålen slik de liker den på Nord-Møre. Absolutt verd et forsøk. Her er oppskriften.

  • 1 time 30 minutter

    Fårikålen kommer i mange forskjellige varianter. Her er oppskriften på den de helst spiser i Troms. Nemlig kjøttmølja.

  • 1 time

    Hvis du ønsker å imponere de rundt bordet, er det å servere fylt lammestek en sikker vinner. Ikke bare ser den flott ut, men kjøttet blir så utrolig saftig og smakfullt.

  • 1 time 30 minutter

    Skal du lage noe skikkelig fransk skal du bruke denne oppskriften på fransk lammegryte. Følg oppskriften og du blir en suksesskokk.

  • 30 minutter

    Lammekjøtt er det lett å få tak i. Lammesauté med kantareller er perfekt når du er skrubbsulten.

  • 40 minutter

    Lam kan varieres i det uendelige. Lammesadel med grønnsakskompott er manges favoritt. Her har du oppskriften.

  • 4 timer

    Surmelken ble tidligere brukt mye som marinade. Det gir god smak til lammesteken, og forlenger også holdbarheten på kjøttet. Denne retten må du planlegge i god tid, den skal nemlig marineres i kjøleskapet en hel uke!

  • 3 timer

    Vil du ha litt viltpreg på fårikålen, skal du forsøke denne oppskriften.

  • 20 minutter

    Lag en rask gryterett basert på svinekjøtt og bruk béarnaise. På under 20 minutter kan du servere fire personer. Bare følg denne enkle oppskriften.

Forsiden akkurat nå
Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Glad i musserende vin? Smak forskjellene og finn din favoritt!
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking lørdager kl. 14.30 i Oslo

Glad i musserende vin? Smak forskjellene og finn din favoritt!

Er du nysgjerrig på hva som faktisk er forskjellen på musserende viner? Denne ettermiddagen får du muligheten til å smake 6 ulike musserende viner. En perfekt vinsmaking for vennegjengen!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken