Disse lammekebabene er super saftige og smaker deilig av aromatisk krydder og friske urter. Granateple-tzatizkien er litt søt og fantastisk forfriskende.
Disse lammekebabene er super saftige og smaker deilig av aromatisk krydder og friske urter. Granateple-tzatizkien er litt søt og fantastisk forfriskende.
Norsk lam er en fantastisk råvare som vi kunne ha spist mer av. Prøv denne deilige oppskriften der øl er med å øke smaken betraktelig.
Skal du grille noe raskt er ytrefilet av lam det du skal bruke. Med syltede grønnsaker og urter blir du like raskt grillkongen.
Ytrefilet av lam med piperade her herlig. Hvis du lurer på hva piperade er, er det en fransk grønnsaksrett av paprika. Her er oppskriften.
Lammecarré er noe av det flotteste du kan spise. Mørt, saftig og smakfult. Her har vi tilberedt carréen med vårgrønnsaker og potetpurré, men du kan selvsagt velge annet tilbehør.
Skal du ha venner på besøk anbefaler vi deg sterkt denne deilige retten med lam. Du får garantert jubel rundt bordet.
Det er mange spennende ingredienser i denne retten med utbenet lammelår med byggrynsalat. Den er litt tidkrevende, men ikke vanskelig. Vi viser deg hvordan.
Denne tradisjonelle tyrkiske lammegryten med masse grønnsaker er enkel å tilberede, og steker ferdig i ovnen mens du gjør andre ting.
Gjør stas på det norske lammekjøttet med et skikkelig festmåltid til hele familien.
Du må prøve denne oppskriften på stekt lammelår. Med tilbehøret blir det en smaksopplevelse.
Denne retten ble servert fersk, rett etter slakting. På høsten under lammesesongen fikk man ferskt lammekjøtt.
Grytestek er noe av det enkleste du kan lage, og lammestek egner seg utmerket. Steken passer seg selv i gryta og kraften blir en førsteklasses saus.
Sodd er tradisjonskost så det holder. Og i disse retro- og bærekraftorienterte tider, kommer lapskaus og sodd opp som noe vi bør sette på menyen. Her er en oppskrift fra Wales.
Her starter du med et fersk lammelår som du skal henge før du begynner å lage retten.
Klassisk lammestek smaker ekstra godt i lammesesongen, men kan serveres hele året når fersk lam er å få tak i.
Nydelig lammekjøtt, høstens grønnsaker og en lys,fyldig saus. Garantert suksess rundt bordet
Surmelken ble tidligere brukt mye som marinade. Det gir god smak til lammesteken, og forlenger også holdbarheten på kjøttet. Denne retten må du planlegge i god tid, den skal nemlig marineres i kjøleskapet en hel uke!
Lammekoteletter er ypperlig grillmat. Her er det rosmarin som gir karakteren. Tilbehør kan være så enkelt som en blåmuggostdressing og en sidesalat.
En saftig skive av lammelåret trenger egentlig bare poteter ved siden av. Får du ikke tak i lammelårskiver, kan du bruke koteletter. De trenger normalt litt kortere varmebehandling.
Mens terracottagryta koser seg i komfyren kan du lese en god bok, vaske bilen, se en film eller noe annet du synes er festlig.