Surret lammesadel
Foto: Matprat/Mari Svenningsen

Surret lammesadel

Gjør stas på det norske lammekjøttet med et skikkelig festmåltid til hele familien.

Fremgangsmåte

Surret lammesadel kalles også lammekanon. Den består av indrefiletene som er surret sammen med ytrefiletene. Fantastisk smak og mørhet. 
 
Start med å skjære løs indrefiletene. Bruk en skarp og bøyelig/myk kniv. Legg filetene til side.
 
Fortsett ved å fjerne beinet fra ytrefiletene. Begge ytrefiletene med fettlokket skal bli hengende sammen i et stykke.
 
Legg ytrefiletene på fjøla med fettsiden ned. Legg indrefiletene på midten parallelt med ytrefiletene. Ha på krydder. Rull kjøttet sammen og surr igjen med bomullstråd. Formen blir nå som en lang sylinder, et kanonrør.
 
Brun kjøttet raskt i panna og stek videre i ovn på 175 grader i ca. 20 minutter. 
 

 

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy
+
Tester

Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy

Også de andre sterkvintypene som madeira, sherry, rivesaltes og banyuls byr på store smaksopplevelser, for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

BEINSPIRED 2026: Smak flere hundre viner
Vinmesse
Vinmesse i Oslo 27. januar

BEINSPIRED 2026: Smak flere hundre viner

Bli med på vinmesse med topprodusenter fra Champagne, Tyskland, Italia og mye mer. Du får mulighetene til å smake flere hundre viner fra flere forskjellige land og i mange forskjellige stiler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her