Når du smørdamper grønnsakene blir de ekstra gode, og du kan bruke de til mange retter.
Når du smørdamper grønnsakene blir de ekstra gode, og du kan bruke de til mange retter.
Dressingen skal fremheve smakene i salatens ingredienser, ikke drepe dem. Her har du en dressing med urter som aldri slår feil.
Denne tradisjonsrike sicilianske sausen beviser den tette historiske tilknytningen til Nord-Afrika. Den gir en ekstra spennende smak til så vel kylling, som lam eller fisk fra grillen.
Ingen ting er som hjemmelaget tomatsaus. En saus du kan bruke til blant annet taco og selvfølgelig til pizzaen du lager selv.
Aspargesbønner skal være lettkokte før du surrer de i bacon og freser de i panne. Det er enkelt likevel spennende og elegant tilbehør til alle typer kjøtt.
Denne sausen skal du servere til hvit eller rød fisk med dampet spinat, erter, blomkål eller brokkoli.
Gresskarpuré kan brukes i røren til en gresskarkake, i pai, vaffel eller pannekakerøre, som basis til gresskarsuppe, eller som tilbehør til høstmiddagen. Og også i drinker.
Denne britiske klassikeren er en fin måte å bruke opp hjemmelaget rispgele, og passer til både kalde eller varme kjøttretter.
Sopp og fløte blir til en deilig saus hvis du følger denne oppskriften. Sausen smaker til all slags kjøtt, fra viltkjøtt til kylling.
Her er oppskriften på hvordan du lager pepperrothollandaise. Smaker fortreffelig til mange retter.
Potetmos kan du bruke til svært mange retter. Her en oppskrift på en skikkelig god mos. Den er hentet fra Eyvind Hellstrøms bok Hellstrøm jr.
Nydelige smakskombinasjoner for de som liker blåmuggost. Dressingen passer godt til all slags grillmat og spesielt godt til grillet lam.
Syltet rødløk er nydelig tilbehør til de fleste retter. Sprit opp tacoen, pølsa eller salaten med denne visuelt lekre og smaksrike godbiten.
Sandefjordsmør er en av de enkleste sausene som finnes, og en av de mest suksessfulle følgene til torsk.
Lag en smaksrik og enkel urteolje. Pensle den på skiver av grønnsaker, fisk eller kjøtt. Egner seg godt til alt som skal stekes, grilles eller dampes.