Denne retten med blomkål smaker godt i seg selv, men er også perfekt tilbehør til grillmat.
Du kan legge alle oppskriftene inn i din personlige kokebok og også lage dine egne
Denne retten med blomkål smaker godt i seg selv, men er også perfekt tilbehør til grillmat.
Så enkelt lager du ovnsbakt asparges i en ildfast form. Dryss over hvitløk, basilikum, salt og pepper. På 15 minutter kan du servere som forrett eller hovedrett.
I denne retten er det tre råvarer som gjør jobben, nypoteter, mild løk og en lekker rødkittost. Topp som kveldskos eller vegetarmiddag.
Når grønnsaker (også rester) ostegratineres, går de i en egen mage. Lag derfor ekstra stor porsjon.
Dette er den perfekte restemat hvor du ønsket at du hadde mer rester, for ost, potet og løk smaker fortreffelig.
Inspirasjonen til denne oppskriften er hentet fra retten med samme navn i kokeboken Betlehem, Palestinas kjøkken, av Fadi Kattan.
Ved å småkoke kålen lett før den stekes, får du fram den gode sødmen i nykålen.
Nyt denne enkle, men gode nudelsuppen med ingefær, karri og grønnsaker.
Nasi goreng er en klassisk malaysisk/indonesisk rett som direkte oversatt betyr stekt ris. Og nettopp ris er hovedingrediensen.
Mujaddara eller mujadara er en veldig tradisjonell rett i den arabiske matkulturen. Uten kjøtt er den hverdagskost, men like fullt en fest for smaksløkene.
Her kommer en delikatesse fra Maharashtra. Ypperlig sammen med kokt ris og en grønnsakrett
Disse rødbetebollene er et fullgodt middagsalternativ for den som ikke vil spise kjøtt eller fisk. Vegetarmat som enkelt kan bli vegansk.
Lag denne indiske vegetarretten med linser som har mye smak. Likevel er den så mild at selv om magen din av og til protesterer, så tåler den dette.
Lag en meksikansk gryterett med bønner og helt uten kjøtt. Du kommer garantert til å lage den flere ganger.
Rødbetene fortjener å spille hovedrollen på tallerkenen. Den eneste ulempen med rødbeter er at du blir rød på fingrene. Men det løser du lett ved å bruke hansker når du skreller og skjærer i skiver.