Bak rødbetene på grovsalt i ovnen ved 175 grader i 40-50 minutter til de er møre. Avkjøl litt før du skreller dem og deler i 0.5 cm tykke skiver. Du kan også koke dem møre i vann i 30-40 minutter.
Lag marinaden og hell over rødbeteskivene. La stå i 30 minutter mens du lager resten av tilbehøret.
Pisk lett sammen ingrediensene til rømmekremen. Den grovmalte pepperen skal drysses over ved servering.
Skjær purren og fennikelen i tynne skiver. Kok opp lettsaltet vann og forvell purren i 1 minutt. Hell av vannet, skyll i kaldt vann og bland purren og fennikelen med salt, sitron og olje.
Fordel rødbetskiver på tallerkener sammen med rømmekremen. Fordel purre/fennikelblandingen på toppen. Pynt med fennikeltopper (eller dill) og spiselige blomster.
Server godt brød til.
Tips: For ekstra norsk smak kan du erstatte olivenoljen med gressløkolje eller annen urteolje som du lett lager selv.
Her finner du mange vegetarretter
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig