Du kan legge alle oppskriftene inn i din personlige kokebok og også lage dine egne
Lag en eksotisk suppe. Denne oppskriften kalles persisk og er med linser og helt uten kjøtt. Du kommer garantert til å lage den flere ganger.
I Bulgaria kalles denne retten Misch-masch eller Mish-mash.Den spises for det meste til frokost eller lunsj, men fungerer utmerket som middag med brød til.
Hvis du vil ha en mer mettende pastarett, kan du godt tilsette rester av kylling eller sjømat. Det matcher endivekarakteren godt.
Pasta alla Norma er en siciliansk pastarett med aubergine, tomatsaus og basilikum.
Denne paprikagryte med poteter er det fart i. Hvor mye avgjør det selv. Paprikapulver finnes i mange styrker, men glem for all del den vanlige paprikaen fra krydderhylla i nærbutikken. Den har ikke nok trøkk.
Fylt paprika er en populær meksikansk rett. Her skal du gjøre som meksikanerne, fylle dem med bønner.
En mettende vegetarrett med masse umamikarakter fra black garlic - svart hvitløk - inspirert av Yotam Ottolenghi.
Ovnsbaker du rotgrønnsaker får de deilig smak. Når du tilsetter sitron får retten enda et løft. Kjapt å lage og tilsvarende å servere.
Disse deilige tomatene fungerer ypperlig til tapas, koldtbord eller som nydelig tilbehør til både fisk, fugl og kjøtt.
Det greske kjøkken briljerer med det å lage gode smaker av enkle, men ferske råvarer. I denne vegetarretten er det squash, poteter og tomater som spiller hovedrollen.
Dette er en veldig enkel og kjempegod omelett med grønnkål, kokte poteter og løk. Du serverer selvfølgelig brød til denne vegetarretten.
En deilig måte å utnytte hele gresskaret på, bare sett det i ovnen og fyll det med ost
Legg den deilige fennikelen i ovnen og la den den godgjøre seg før den får et dryss av osten.
Når blomkål bader i tykk og deilig ostesaus - også kjent under navnet Mornay, blir det fest i munnen.