Ostefylte vinblader inspirert av Fadi Kattan
Foto: Aperitif.no

Ostefylte vinblader inspirert av Fadi Kattan

Inspirasjonen til denne oppskriften er hentet fra retten med samme navn i kokeboken Betlehem, Palestinas kjøkken, av Fadi Kattan.

Fremgangsmåte

  1. Forvell ferske vinblader eller grønnkål i lettsaltet vann til de mykner – 5-10 minutter.
  2. Skyll i kaldt vann og la dryppe av.
  3. Rosiner bløtlegges i kokende vann.
  4. Pensle en brødform med olivenolje.
  5. Kle den med 2/3 av vinbladene eller grønnkålen slik at de dekker sidene også, 5 cm oppover.
  6. Fordel ost i biter, tomatskiver og rosiner i denne rekkefølgen oppå bladene.
  7. Dryss over oregano.
  8. Dekk med resten av vinbladene eller grønnkålen.
  9. Pensle med olivenolje.
  10. Dekk med bakepapir.
  11. Sett en dyp langpanne med vann inn i ovnen og forvarm den til 160 grader.
  12. Sett brødformen oppi langpannen og la steke i 20 minutter.
  13. La stå 10 minutter før formen snus og «brødet» deles opp.
  14. Lag dressingen i mellomtiden.
  15. Ha ingrediensene i en blender og kjør til jevn saus.
  16. Hell dressingen over ved servering.

Flere palestinske retter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Inspirert av Fadi Kattans oppskrift i kokeboken, Betlehem, Palestinas kjøkken

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik blir et smørbrød til en fullverdig middag
Dagens rett

Slik blir et smørbrød til en fullverdig middag

Saftige skiver av rosastekt biffkjøtt på godt brød med brie og aioli. Mer trenger du faktisk ikke. Bare oppskriften, og den får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen
+

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen

Vingården Milestii Mici i Moldova huser verdens største vinkjeller med rundt to millioner flasker som Moldova har søkt om Unesco-beskyttelse for. Men hvorfor er det så mange flasker til overs fra 1986-årgangen?

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her