Falafel er perfekt studentmat - billig og lettlaget. Dessuten er denne oppskrfiten en fin måte å bruke opp kokte poteter eller også pakken med potetlomper i kjøleskapet.
Du kan legge alle oppskriftene inn i din personlige kokebok og også lage dine egne
Falafel er perfekt studentmat - billig og lettlaget. Dessuten er denne oppskrfiten en fin måte å bruke opp kokte poteter eller også pakken med potetlomper i kjøleskapet.
Hvis du vil ha en mer mettende pastarett, kan du godt tilsette rester av kylling eller sjømat. Det matcher endivekarakteren godt.
Når du fyller bakepotetene på denne måten, blir de ekstra sprø og gode Du kan du bruke opp poteter fra tidligere i uka.
Denne nord-afrikanske vegetarretten er basert på en saus av løk, hvitløk, tomater og chili, og serveres alltid med posjert egg.
Denne oppskriften gir en vegetarisk burger som smaker mer enn alle andre med kjøtt. Prøv selv.
I Bulgaria kalles denne retten Misch-masch eller Mish-mash.Den spises for det meste til frokost eller lunsj, men fungerer utmerket som middag med brød til.
Disse rødbetebollene er et fullgodt middagsalternativ for den som ikke vil spise kjøtt eller fisk. Vegetarmat som enkelt kan bli vegansk.
Vi har satset helkornpasta i denne rette fordi den smaker mer. Med soltørkede tomater og spinat får du et deilig måltid.
Frityrstekte boller lages av de tørkede gule ertene som står innerst i skapet - eller av en boks med kikerter.
Her har du en salat som er både mettende og deilig med deilige grønnsaker og halloumiost.
Denne deilige og smaksrike retten gjør den enkelt å spise vegansk uansett ukedag.
En indisk krydret vegetarrett som du garantert kommer til å lage flere ganger. Rød curry av blomsterkål og med gresskar og squash smaker fortreffelig. Får du ikke tak i denne kåltypen, kan du bruke rosenkål.
Bruk squash og lag en rett det smaker fransk av. Squash provencale er en ekte vegetarrett. Her er den enkle oppskriften du kommer til å benytte flere ganger.
Har du lyst på grønnsakssuppe med en vri skal du prøve den med bønner og pistou. Det er den franske varianten av italiensk pesto. En riktig vegetarrett. Her er oppskriften.
Denne spicy grønnsakssuppen med grønnkål er ikke bare en genial løsning på middagen. Den er også som skapt for innekos en høstdag.
Grønnsaksburger er et sunt alternativ til de burgerne du normalt får kjøpt. Godt smaker de også. Du kan servere i løpet av en halv time-
Fløtegratinering er nordmenns favoritt. Det behøver ikke alltid være poteter. Med stilk- eller stangselleri får du en ny opplevelse av fløtegratinering.