Denne deilige og smaksrike retten gjør den enkelt å spise vegansk uansett ukedag.
Du kan legge alle oppskriftene inn i din personlige kokebok og også lage dine egne
Denne deilige og smaksrike retten gjør den enkelt å spise vegansk uansett ukedag.
En indisk krydret vegetarrett som du garantert kommer til å lage flere ganger. Rød curry av blomsterkål og med gresskar og squash smaker fortreffelig. Får du ikke tak i denne kåltypen, kan du bruke rosenkål.
Bruk squash og lag en rett det smaker fransk av. Squash provencale er en ekte vegetarrett. Her er den enkle oppskriften du kommer til å benytte flere ganger.
Har du lyst på grønnsakssuppe med en vri skal du prøve den med bønner og pistou. Det er den franske varianten av italiensk pesto. En riktig vegetarrett. Her er oppskriften.
Denne spicy grønnsakssuppen med grønnkål er ikke bare en genial løsning på middagen. Den er også som skapt for innekos en høstdag.
Grønnsaksburger er et sunt alternativ til de burgerne du normalt får kjøpt. Godt smaker de også. Du kan servere i løpet av en halv time-
Fløtegratinering er nordmenns favoritt. Det behøver ikke alltid være poteter. Med stilk- eller stangselleri får du en ny opplevelse av fløtegratinering.
I både Bulgaria og Tyrkia serveres de som forrett. Du kan bruke de som tapas eller på et koldtbord. Med litt spekepølse og brød og så er du klar til å servere.
Bhaja Baingan kommer fra Bengal, der den serveres som del av et klassisk bryllupsmåltid sammen med et overdådig utvalg retter med fisk og ris.
Denne retten heter Kolokythakia kai Melitzanes Skorthalia i Hellas og er en Dette er typisk husmannskost fra øyene.
Ovnsbaker du rotgrønnsaker får de deilig smak. Når du tilsetter sitron får retten enda et løft. Kjapt å lage og tilsvarende å servere.
Nasi goreng er en klassisk malaysisk/indonesisk rett som direkte oversatt betyr stekt ris. Og nettopp ris er hovedingrediensen.
Spagettisausen blir knapt fyldigere enn med rotgrønnsaker og bønner som i denne oppskriften.
Denne retten er for deg som elsker chilli, men som ikke vil ha kjøtt. Hvor sterkt den skal bli avgjør du selv. Kjempegod er den uansett.
At disse bollene er populære i Øst-Europa, er lett å forstå.