Lage en skikkelig hot pytt i panne med hvitløk, chili og paprika. Vi lover vi at smaken sitter lenge.
Du kan legge alle oppskriftene inn i din personlige kokebok og også lage dine egne
Lage en skikkelig hot pytt i panne med hvitløk, chili og paprika. Vi lover vi at smaken sitter lenge.
Disse grillede grønnsakene passer utmerket til de fleste andre tingene du legger på grillen.
En mettende vegetarrett med masse umamikarakter fra black garlic - svart hvitløk - inspirert av Yotam Ottolenghi.
Mujaddara eller mujadara er en veldig tradisjonell rett i den arabiske matkulturen. Uten kjøtt er den hverdagskost, men like fullt en fest for smaksløkene.
En mettende lun middagssalat som strutter av sunnhet og gode smaker.
Aubergine, hummus og halloumi gjør disse sandwichene ekstra mettende - helt uten kjøtt, men altså ikke veganske.
Frisk purre koker vi forsiktig og serverer dem rykende varme med en enkel hollandaisesaus som forrett. Her har du oppskriften på begge deler.
Ingen kan trylle med poteter og egg som spanjolene. Denne er avhengighetsskapende.
I dag serveres lasagne uten de tradisjonelle lasagneplatene. En ren vegetarrett med andre ord. Med den gode smaken i behold.
Nasu Dengaku er den japanske betegnelsen på denne retten hvor en søt miso-glaze gir smak til aubergine som enten grilles eller pannestekes.
Her spiller brokkoli hovedrolle. Hva er vel ikke mer populært for små og store enn burgere.
Denne vegetarretten er virkelig hot. Du skal nemlig bruke store chilipepper sammen med fetaosten og annet godt tilbehør.
Denne oppskriften har vi fått fra Publiko i Oslo hvor den er en av flere vegetaralternativer på deres meny bestående av småretter.
Huevos rancheros er en herlig mettende vegetarrett som kan nytes når som helst på døgnet, dog smaker den trolig aller best til frokost dagen derpå.
Zaalouk er en krydret marokkansk aubergine- og tomatsalat som kan serveres lun eller kald. Som egen rett eller tilbehør.
Kjøtt er helt unødvendig i en burrito, men om du bruker rester av tidligere kjøttmiddager, kan de som vil velge det.
Spander litt krefter på kjøkkenet, og du tryller frem et festmåltid ved hjelp av den yppigste gule hollandaise og nydampet kål.
Dette er en veldig enkel og kjempegod omelett med grønnkål, kokte poteter og løk. Du serverer selvfølgelig brød til denne vegetarretten.
Dette er et vegansk pålegg med masse næring fra rødbeter og kikerter som smaker kjempegodt. Det gir deg garantert energi og godt humør.
Risotto kan du lage i mange varianter. Prøv denne smakfulle risottoen med grønnsaker, chili og hvitløk.
Dette er en typisk bengalsk rett - altså fra Bangla Desh tidligere kalt Bengal, som lå i det nordøstre India - som passer godt til kjøtt eller fisk.