
- Trenden vi ser i London og andre europeiske storbyer er at barene opererer med drinkgrupper, der eksempelvis basisdrinken Mojito utvikles videre i ulike varianter. Dette drinkkonseptet er nå i ferd med å erstatte det tradisjonelle barkartet.
Basisen er fortsatt rom og lime - det nye er ulike typer bær og frukter. Og her er det bare fantasien setter grenser:
- Kombinasjonen rom og lime får frem fruktsmakene på en unik måte; det kan kombineres med nær sagt alt av frukt og bær, legger han til.
Gå rett til de supre drinkene (klikk)

- Salget øker fordi folk ønsker et alternativ til vodka og andre tradisjonelle brennevinssorter. Utviklingen de siste årene viser helt tydelig at nordmenn mikser drinker også hjemme og utforsker nye smaker. Det har bidratt til å gjøre rom enda mer populært, sier Marius Vesterby, i Bacardi Martini Norge AS.
Marius Vesterby mener det er enkelt å mikse gode drinker hjemme, faktisk mye lettere enn det folk flest tror. Og at man trenger dyre, eksklusive råvarer og fancy utstyr er en myte:
- Et syltetøyglass fungerer utmerket som blender, et egg-glass kan brukes som målebeger. Har du en flaske rom stående, masse is og litt lime er det bare å tilsette det du har i kjøleskapet av bær og frukt; melon, jordbær eller epler, mulighetene er mange.