Bak denne flotte kaken til 17. mai

Bak denne flotte kaken til 17. mai

Nå er det på tide å planlegge årets 17. mai-kake. Denne oppskriften vil gjøre stor suksess på et festkledd kakebord.

17. mai er den store kakedagen og alle drømmer vel om å servere landets beste bløtkake akkurat den dagen. Bløtkakene har imidlertid forandret seg noe over tid. Borte er sukkerbrødbunnen og hermetiske frukter. Nå er det moussekaker som gjelder og selvsagt friske bær.

Flere gode kakeoppskrifter

Denne uken frister vi med en hvit sjokolademoussekake med marengspinner og friske bær. Det høres kanskje veldig komplisert ut, men vi kan love at om du følger oppskriften, blir det suksess.

Mykt, sprøtt og søtt

En festkake bør kombinere flere smaker. Samtidig er det også viktig å tenke på at sammensetningen av konsistenser er den riktige.

Andre gode 17. mai-kaker

Den myke og god moussen sammen med den sprø og søte marengsen gir en skikkelig opptur. Du får litt ekstra å tygge på slik at alt ikke bare smelter i munnen. Kombinasjonen av søt hvit sjokolade og friske syrlige bær er dessuten utrolig godt!

TIPS:  Husk å romtemperere dine egg. Eggehviter som er for kalde, kan gi marengs som sprekker i ovnen. Et godt råd er å la alt av ingredienser være romtemperert.
 
Salt og sitronsyre stabiliserer marengsen og gjør at den ikke blir skjør. Lag gjerne marengspinnene om kvelden og sett dem til tørking natten over. Se flere kokketips

 

Hvit sjokolademoussekake med marengspinner og friske bær

Fremgangsmåte

Bunn:
Hakk mandler og mel i en blender/matprosessor. Pisk eggehvite og sukker til stiv marengs. Ha i mandelblandingen og vend dette forsiktig inn.  

Ha røren i en kakeform a 20 cm og stek denne på 180 grader i 20-25 minutter.

La bunnen avkjøles.

Fyll:
Smelt sjokoladen i vannbad.

Bland 1 dl kremfløte med eggeplommene og varm dette opp til det tykner. Rør godt.

Avkjøl noe og bland inn den smeltete sjokoladen.

Pisk resten av kremfløten til krem, og vend den forsiktig inn i sjokoladeblandingen.

Legg den avkjølte kakebunnen på et fat med kakeringen rundt.

Hell den hvite sjokolademoussen over og la dette stå i 1 time i kjøleskap før den pyntes.

Marengspinner:
Pisk eggehviter og salt opp til det skummer. Ha i litt og litt av sukkeret til du får stiv marengs. Vend så inn siktet melis og ha det hele i en sprøytepose med stor rund tip.

Sprøyte ut linjer på et bakepapir. Om du vil ha en fin avsluttende kant på dine pinner, så sprøyter du ut en og en. Du trenger da 3 ark med bakepapir.

Tørk marengsen på 90 grader i 2-3 timer. Du kan også øke temperaturen slik at steketiden blir forkortet men marengsen kan bli noe gul om dette gjøres.

Servering:
Brekk marengspinner i ønsket lengde og sett dette rundt kaken. Pynt oppå med bær i rødt, hvitt og blått. Fest et bånd rundkaken for ekstra 17.mai-følelse.

TIPS: 
Husk å romtemperere dine egg. Eggehviter som er for kalde kan gi marengs som sprekker i ovnen. Et godt råd er å la alt av ingredienser være romtemperert.

Salt og sitronsyre stabiliserer marengsen og gjør at den ikke blir skjør. Lag gjerne marengspinnene på kvelden og sett dem til tørking natten over.

Andre gode 17. mai-kaker

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Her får du svært så praktiske kokketips

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av

Foto: Anne-Brith Davidsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen