Bak en hjertekake. Det er kjempeenkelt og godt

Bak en hjertekake. Det er kjempeenkelt og godt

Selvsagt må det være hjertekake denne helgen, nå som det er valentinsdagen. Krem blir det nok av på søndag.

Få Ukens kake som nyhetsbrev

To begivenheter på en helg, både valentinsdag og fastelavn, er kanskje litt i meste laget. Men bake det må vi jo. Om du nøyer deg med den ene eller den andre søte utskeielsen, er opp til deg.

Her er våre fastelavnoppskrifter

Er det tiden det skorter på, er denne hjerteformete sjokoladekaken løsningen. Den er veldig lettlaget og ikke trenger du gå til innkjøp av en hjerteformet kakeform heller. Det holder lenge med en mal skåret ut i kartong – eller formene du bruker til pepperkakehjertene.

Pyntingen av kaken er også opp til deg. Et enkelt melisdryss er effektfullt. En frisk bærsaus gjør kaken uimotståelig. Og trår du til med hjemmelaget sorbet, er suksessen sikret.

TIPS 1: Til mørk sjokolade smaker det godt med de fleste fruktsorter. Du kan velge fritt mellom blåbær, solbær, bringebær, jordbær, mango, aprikos og pasjonsfrukt.

TIPS 2: Hvis du ikke tåler nøtter, er det bare å fjerne dem fra ingredienslisten. Er det smaken av valnøtter som er problemet, kan de enkelt erstattes av de litt "søtere" pecannøttene, mandler eller hasselnøtter. Peanøtter gir en kontrast. Spesielt om du bruker salte nøtter.

Hjertebrownies

Tilberedningstid

50 minutter

Ingredienser

100 g
2 stk
1.25 dl

Fremgangsmåte

Smelt smør i en kjele, bryt sjokoladen i biter og smelt den i varme sjokoladen. Avkjøles.

Visp egg med sukker og vaniljesukker til eggedosis. Rør smør/sjokoladeblandingen forsiktig i eggedosisen sammen med melet og nøttene. Helles i godt smurt langpanne eller dekk langpannen med bakepapir før deigen helles i.

Stekes i liten langpanne, 20x30 cm i ca. 35 minutter ved 170 °C.

Når kaken er tatt ut av ovnen avkjøles den litt før du trykker ut hjerter med pepperkakeformer. Dryss eventuelt på litt melis og pynt med noen bær og server "din Valentine".

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Ukens kake som nyhetsbrev:
Hver torsdag får du som abonnerer på nyhetsbrevet det rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen