Bak en saftig gulrotkake

Gulrotkake smaker alltid godt, den er utrolig saftig og den er enkel å bake. Her er en lettvint oppskrift.

Og som om ikke det var nok, gulrotkake egner seg også godt for fryseren. Her er det bare å sette i gang og bake flere, men vent med glasuren til kaken skal spises.

Flere fristende kaker

Med så god tilgang på sprø gulrøtter året rundt, også økologiske, er gulrotkake alltid en glede å sette igang med.

Hver torsdag serverer vi deg ukens kake .

Gulrotkake

Fremgangsmåte

Du trenger en form på ca. 24 cm i diameter.

Sett ovnen på 180 grader.

Egg og sukker piskes til eggedosis.

Bland melet med kanel, kardemomme, koriander, natron, salt og vaniljesukker.

Tilsett vekselvis mel og smør i eggedosisen. Vend forsiktig inn de revne gulrøttene til slutt.

Ha røren i en smurt form. Stek kaken på 180 grader i ca. 45 minutter.

Glasur:
Rør sammen ingrediensene til glasuren og fordel den over kaken når den er avkjølt.

Pynt med tynne gulrotskiver eller grovt reven gulrot.

Sendt inn av

Foto: Inkognito

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Flere gode kakeoppskrifter

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine
- uansett hvor du befinner deg.
 
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Forsiden akkurat nå

Her er det historie i hver dråpe vin

De vulkanske øyene nord for Sicilia er ikke bare en del av Unesco-arven, men også blant de mest eksotiske adressene for vinproduksjon i Europa. Castellaro er eneste produsent på Lipari og tar ansvaret den unike beliggenheten medfører svært seriøst. Les hele saken

Til toppen