Barolo til knallpris

Barolo til knallpris

En barolo med et lagringspotensial på nivå med denne og som likevel bare koster litt mer enn de rimeligste, er verd å notere seg.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Schiavenza Prapò Barolo 2007 (52380) er svært konsentrert med god sødmefylt kjøttfull frukt, god friskhet og fasthet. En vin som vil utvikle seg minst 12 år i kjelleren og som bør innom en karaffel et par timer i dag. Server den da til kjøttretter med mye smak.

Den henter sine druer fra en enkeltvinmark ved navn Prapò med sørøstlig eksponering. Kombinasjonen med et kalkholdig jordsmonn gir viner med veldig god syrestruktur. Druene plukkes når de er helt modne i annen halvdel av oktober og gjennomgår en tradisjonell relativt lang gjæring i glasskledde sementtanker. Temperaturen holdes på 25 til 30 grader. Modningen finner sted i slavonske 20 til 40 hl store fat i tre år.

Les mer om tradisjonell fremstilling

«Lillebroren» Schiavenza Barolo 2007 (45261) , laget av druer fra flere av produsentens vinmarker i Serralunga. Den er noe mer drikkeklar med en svært så deilig munnfølelse og med det for nebbiolodruen så typiske lakrispreget. Drikkevennligheten til tross, den tåler fint åtte år i kjelleren.

Les mer om Serralunga

Like drikkeklar, men også med et middels langt lagringspotensial er  Schiavenza Barbera d'Alba 2010 (45262) som nyter godt av 2010-årgangens gode friskhet og fruktighet. En herlig vin til det meste av kjøttretter.

Schiavenza er en relativt liten familiedrevet produsent med 8 hektar vinmarker. Den ble etablert av brødrene Vittorio og Ugo Alessandria for 56 år siden og drives i dag av neste generasjon, Maura og Luciano Pira samt fetteren Walter. Vinmarkene ble overtatt av Opera Pia Barolo som er en type veldedighetsorganisasjon man finner mange av i Italia. Arbeidet i vinmarkene ble i den tiden utført av husmenn, kalt schiavenza, derav navnet på bedriften.
 
Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Schiavenza Prapò Barolo 2007

Produsent:
Schiavenza
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Piemonte
Pris:
369,00 kr
Varenummer:
5238001
92 Poeng
Les smaksnotatene »
 

Schiavenza Barolo 2007

Produsent:
Schiavenza
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Piemonte
Pris:
345,00 kr
Varenummer:
4526101
91 Poeng
Les smaksnotatene »

Schiavenza Barbera d'Alba 2010

Produsent:
Schiavenza
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Piemonte
Pris:
199,00 kr
Varenummer:
4526201
88 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen