Be inn til irsk aften

Gjør som alle irer. Kle deg i grønt og by på irish stew. Her er oppskriften.

Irer over hele verden feirer i dag sin store helgen ved å kle seg i grønt. På menyen står nasjonalretten irish stew.

Det tar litt tid å lage denne retten, men den lager seg jo stort sett selv etter at alt er kommet opp i gryta.

I glasset er det ofte Guinness. Ikke alle er fortrolig med dette mørke ølet, derfor foreslår vi også et øl som passer bedre til retten.

Her finner du flere oppskrifter på denne klassiske irske retten

Irish stew

Antall porsjoner

6

Tilberedningstid

1 time og 20 minutter

Ingredienser

8 stk
2 stk
4 stk
6 dl
1.5 ts

Fremgangsmåte

Rens kålen og skjær 3-5 cm store stykker. Dersom bogskivene er store, deler du dem i to.

Skrell poteter, sellerirot og gulrot og skjær dem i tykke skiver. Skrell og del løken i fire. Ha kjøtt og grønnsaker over i en gryte, hell på vann og kok opp.

Fjern skummet og ha i laurbærbladet og litt salt. La det småkoke i minst én time. Smak til med salt og pepper.

Dryss litt hakket persille over porsjonen før servering i dype skåler.

Server gjerne flatbrød eller brød til.

Her kan du se hvilke deler av lammet som passer til hvilke retter

Mange herlige oppskrifter med lam

 Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du vært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev - det er selvfølgelig gratis.

 

 

Sendt inn av

Foto: Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen