Dagens rett

Bli med å feire samefolkets dag

På vår nasjonaldag nummer to må det selvsagt være reinsdyr på menyen. Denne oppskriften er perfekt etter en lang arbeidsuke.

Den 6. februar feirer vi samefolkets dag i Norge, og det betyr også reinsdyr på festmenyen.

Reinsdyr er noe langt mer enn bare finnbiff, og det er noe av det mest eksotiske og mest smaksrike kjøttet vi har her til lands.

I dag foreslår vi en litt annen variant på den klassiske finnbiffen. Men like godt smaker den.

Lekre oppskrifter og alt om reinsdyr leser du her

Her kan du registrere deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Pannerett med reinsdyr

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

45 minutter

Ingredienser

2 ss
3 dl
crème fraîche orginal, 35%
2 dl
0.25 ts
4 stk

Fremgangsmåte

Del potetene i båter og rosenkålen i to. Vend dem sammen med rosenkål i olje, salt og pepper.

Legg grønnsakene i en ildfast form. Stekes på 200 grader i ca 30 minutter.

Reinsdyrskavet:
Stek halvtint reinsdyrskav over høy varme i panne med smør og olje til kjøttet har fått farge.

Tilsett crème fraîche, vann og buljongterning, rør om og kok i ca. 10 minutter.

Smak til med salt og pepper og tabasco.

Fordel ferdig stekt rosenkål og potetbåter i pannen med reinsdyrskavet. Dryss over tyttebær og hakket timian.

Flere oppskrifter med reinsdyr finner du her

Tips: Bruk gjerne skav fra annet vilt eller lam til denne retten. Skav lager du enkelt selv ved å skjære kjøttet mens det er halvfryst.

Vilt deilige viltretter finner du her

Sendt inn av

Foto: Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Her er det historie i hver dråpe vin

De vulkanske øyene nord for Sicilia er ikke bare en del av Unesco-arven, men også blant de mest eksotiske adressene for vinproduksjon i Europa. Castellaro er eneste produsent på Lipari og tar ansvaret den unike beliggenheten medfører svært seriøst. Les hele saken

Til toppen