Dagens rett
By på denne New York-inspirerte biff-klassikeren fra grillen
Foto: (grandriver)

By på denne New York-inspirerte biff-klassikeren fra grillen

Fyr opp grillen og lag en amerikansk klassiker.
13 Juli 2024 - 00:00

Denne retten er kalt opp etter navnet på selve stykningsdelen, New York strip steak, som er den øvre delen av slagsiden, rett under filetkammen for å bruke norske betegnelser. Dette kjøttet er svært mørt med moderat marmorering og fin tekstur, ikke ulikt indrefileten. Det skal derfor ikke stekes for mye, helst medium til rå. 

Navnet New York skal stykningsdelen ha fått siden det var New York-restauranten Delmonico's som satte den på menyen og gjorde den populær. 

Bourbon Street kommer av bruken av bourbon til hustigmarinering. Sødmen og alkoholen i bourbon fremkaller en karamellisering i overflaten selv med veldig rask grilling. 

 

Bourbon Street, New York-Steak

Bourbon Street, New York-Steak

Fremgangsmåte

  1. Kjøttet:
  2. Legg kjøttet i en form, og hell over whiskey/bourbon.
  3. Strø sukker på den ene siden av kjøttet, og la det stå kjølig 1-3 timer.
  4. Legg kjøttet på en varm grill med sukkersiden ned.
  5. La den steke til sukkeret er karamellisert, ca 2-3 minutter, snu steken og la den steke videre i ca 1-3 minutter til rå eller medium.
  6. La hvile i 8-10 minutter på et lunt sted før den skjæres i skiver. 
  7. Kryddersmør:
  8. Romtemperer smøret og bland det med de øvrige ingrediensene.
  9. Legg det på plastfolie eller bakepapir og form det til en rull.
  10. Legges kjølig til det er fast.
  11. Skjær smøret i skiver og legg oppå kjøttet rett fra grillen sammen med mais og bakte poteter på ekte amerikansk vis eller kokt/grillet asparges og ovnsbakte gulrøtter.  

Tips: Smøret kan lages i forveien, og holder opptil en uke i kjøleskapet, eller ca 2 måneder i fryseren.

Her finner du veldig mange herlige grillretter

Se alle de gode grilltipsene her

Mariner grillmaten selv med disse gode marinadene 

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt
+
Tester

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt

Noen av dem kan sågar tas med til en strand nær deg, i skyggen under en parasoll eller for å holde myggen unna på fjellhytta eller teltturen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på
Dagens rett

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på

Om du går for 100 prosent hjemmelaget, eller velger halvfabrikata for noen av elementene, er det tid og energi som avgjør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her