Drikke
Burgund ønsker større areal

Burgund ønsker større areal

Tre år med lave avlinger og en økende etterspørsel har intensivert jakten på nye druekilder.
Aase E. Jacobsen
06 Februar 2014 - 20:00

Det er særlig i områder utenfor hjertet av Burgund, Côte d’Or, hvor det fortsatt er mulig å få kjøpt vinmarksareal, melder wownews.se.

Pinot noir-underskudd

Blant andre har Dominique Lafon kjøpt eiendom i Pouilly-Fuissé sammen med en av de beste navnene i nettopp denne regionen, Olivier Merlin. Eiendommen heter Château de Quarts og er et monopol på drøyt to hektar.

Les mer om Maconnais

Atter andre vender blikket nordover. Maison Louis Latour har nylig kjøpt en vingård i Auxerrois, mellom Dijon og Chablis. Og Joseph Drouhin utvider i Chablis.

Les mer om Louis Latour

Men det er først og fremst pinot noir det er underdekning på. Maison Louis Latour har derfor plantet 20 hektar pinot noir i appellasjonen Coteaux Bourguignons i det sørlige Beaujolais.

Bevisste handlinger?

Til tross for en etterspørsel som er større enn tilbudet er prisene på 2012-årgangen relativt stabil. I følge den britiske vingrossisten Corney & Barrow’s ligger økningen i sjiktet 0-15 prosent.

Les om alternative kilder for pinot noir

Toppsjef for Maison Louis Latour, Louis Fabrice Latour, mener det ikke er godt nok grunnlag for selv disse prisøkningene all den tid det fortsatt er areal i Burgund som ikke er plantet, og som har bra potensial. Aner vi at noen bevisst holder tilbake for å opprettholde etterspørselsunderskuddet?

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør smaken av Norge til levevei - studiet for deg som vil jobbe med norsk tradisjonsdrikke

Fagskolen i Vikens utdanningstilbud Norsk tradisjonsdrikke som reiselivsprodukt er skredderskydd behovet til norsk reiseliv, og tar opp nye studenter i høst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her