Drikke
Burgund ønsker større areal

Burgund ønsker større areal

Tre år med lave avlinger og en økende etterspørsel har intensivert jakten på nye druekilder.
Aase E. Jacobsen
06 Februar 2014 - 19:00

Det er særlig i områder utenfor hjertet av Burgund, Côte d’Or, hvor det fortsatt er mulig å få kjøpt vinmarksareal, melder wownews.se.

Pinot noir-underskudd

Blant andre har Dominique Lafon kjøpt eiendom i Pouilly-Fuissé sammen med en av de beste navnene i nettopp denne regionen, Olivier Merlin. Eiendommen heter Château de Quarts og er et monopol på drøyt to hektar.

Les mer om Maconnais

Atter andre vender blikket nordover. Maison Louis Latour har nylig kjøpt en vingård i Auxerrois, mellom Dijon og Chablis. Og Joseph Drouhin utvider i Chablis.

Les mer om Louis Latour

Men det er først og fremst pinot noir det er underdekning på. Maison Louis Latour har derfor plantet 20 hektar pinot noir i appellasjonen Coteaux Bourguignons i det sørlige Beaujolais.

Bevisste handlinger?

Til tross for en etterspørsel som er større enn tilbudet er prisene på 2012-årgangen relativt stabil. I følge den britiske vingrossisten Corney & Barrow’s ligger økningen i sjiktet 0-15 prosent.

Les om alternative kilder for pinot noir

Toppsjef for Maison Louis Latour, Louis Fabrice Latour, mener det ikke er godt nok grunnlag for selv disse prisøkningene all den tid det fortsatt er areal i Burgund som ikke er plantet, og som har bra potensial. Aner vi at noen bevisst holder tilbake for å opprettholde etterspørselsunderskuddet?

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her