Burgund ønsker større areal

Burgund ønsker større areal

Tre år med lave avlinger og en økende etterspørsel har intensivert jakten på nye druekilder.

Det er særlig i områder utenfor hjertet av Burgund, Côte d’Or, hvor det fortsatt er mulig å få kjøpt vinmarksareal, melder wownews.se.

Pinot noir-underskudd

Blant andre har Dominique Lafon kjøpt eiendom i Pouilly-Fuissé sammen med en av de beste navnene i nettopp denne regionen, Olivier Merlin. Eiendommen heter Château de Quarts og er et monopol på drøyt to hektar.

Les mer om Maconnais

Atter andre vender blikket nordover. Maison Louis Latour har nylig kjøpt en vingård i Auxerrois, mellom Dijon og Chablis. Og Joseph Drouhin utvider i Chablis.

Les mer om Louis Latour

Men det er først og fremst pinot noir det er underdekning på. Maison Louis Latour har derfor plantet 20 hektar pinot noir i appellasjonen Coteaux Bourguignons i det sørlige Beaujolais.

Bevisste handlinger?

Til tross for en etterspørsel som er større enn tilbudet er prisene på 2012-årgangen relativt stabil. I følge den britiske vingrossisten Corney & Barrow’s ligger økningen i sjiktet 0-15 prosent.

Les om alternative kilder for pinot noir

Toppsjef for Maison Louis Latour, Louis Fabrice Latour, mener det ikke er godt nok grunnlag for selv disse prisøkningene all den tid det fortsatt er areal i Burgund som ikke er plantet, og som har bra potensial. Aner vi at noen bevisst holder tilbake for å opprettholde etterspørselsunderskuddet?

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen