Dagens rett

Sprøstekt krydderlaks

Slik har du kanskje ikke servert laks før

Slik har du kanskje ikke servert laks før

Det er ikke så mye som skal til for at selv laksen får mesterkokkpreg. Bare prøv denne oppskriften.
27 September 2025 - 00:00

For at denne retten skal bli som på bildet, trenger du laks med skinn. Men du kan fint lage en vri med vakuumpakket laksefilet. Da dypper du laksebitene i krydderblandingen og knipser bort det overflødige. Pass dessuten på at laksen ikke får for mye varmebehandling siden den ikke lenger har skinnet som beskyttelse mot varmen i steikepanna. 

Det er Odd Ivar Solvold som har signert denne retten. En av Norges aller mest premierte kokker som blant annet tok bronse i Bocuse d'Or i 1997 og som siden har coachet både Charles Tjessem, Geir Skeie og Ørjan Johannessen til gull i samme konkurranse. 

Flere fristende lakseretter finner du her

 

Sprøstekt krydderlaks

Sprøstekt krydderlaks

Fremgangsmåte

  1. Skinnstekt krydret laks:
  2. Skjær laksefiletene i små pene biter. Tørk dem godt. Bland sammen krydderne og legg fiskebitene oppå krydderet med skinnsiden ned.
  3. Varm smør/ oljeblandingen i en panne og legg i fiskebitene med skinnsiden ned. La skinnsiden bli skikkelig brune.
  4. Hold fisken varm i en ildfast form i stekeovnen.
  5. Grønnsakskrem:
  6. Kjør koriander og smør sammen i foodprocessor.
  7. Kok sammen hvitvin, sjalottløk, fløte og kraft i en kjele til det har kokt inn til 1/3.
  8. Tilsett alle grønnsakene, kok opp og visp forsiktig inn koriandersmøret, litt etter litt. Skal ikke koke, bare holdes varmt, gjerne i stekeovnen. Smak til med salt, pepper og sitronsaft like før serveringen.
  9. Rødbeteskum:
  10. Varm opp finhakkede rødbeter og kraft og bland i fløten. La koke opp, trekk til siden og visp inn smøret, litt etter litt.
  11. Pisk opp skummet med en stavmikser like før servering.
  12. Servering: Fordel grønnsakskremen på fire varme tallerkner og legg de stekte laksebitene over.
  13. Like før servering has rødbeteskummet over. Pynt med urter eller småsalat. Serveres med en god potetmos til, gjerne smakt til med hvitløk.

Flere fristende lakseretter finner du her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Odd Ivar Solvold

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

At ting tar tid, gir mening for Elenore Latour - den nye sjefen for Louis Latour
+

At ting tar tid, gir mening for Elenore Latour - den nye sjefen for Louis Latour

28 år gamle Eleonore Latour har startet jobben med å leve opp til en snart 300 års familietradisjon i Burgund.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Hvis du trodde fårikål er det samme over hele landet, ta en titt på disse oppskriftene
Guide
Oppskrifter på fårikål

Hvis du trodde fårikål er det samme over hele landet, ta en titt på disse oppskriftene

Den tradisjonelle, velsmakende fårikålen kommer i mange forskjellige varianter alt etter hvor i landet du befinner deg - se oppskriftene her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lammestek får du ekstra mye skryt av
Dagens rett

Lammestek får du ekstra mye skryt av

Lammestek er selvsagt i lammesesongen. Denne oppskriften har alt som trengs for en virkelig stor smaksopplevelse.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Kongeosten er Norges beste ost

Hitra Gårdsmat helt sørvest i Trøndelag stakk av med «supergull» i oste-NM 2025.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
At ting tar tid, gir mening for Elenore Latour - den nye sjefen for Louis Latour
+

At ting tar tid, gir mening for Elenore Latour - den nye sjefen for Louis Latour

28 år gamle Eleonore Latour har startet jobben med å leve opp til en snart 300 års familietradisjon i Burgund.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Hvis du trodde fårikål er det samme over hele landet, ta en titt på disse oppskriftene
Guide
Oppskrifter på fårikål

Hvis du trodde fårikål er det samme over hele landet, ta en titt på disse oppskriftene

Den tradisjonelle, velsmakende fårikålen kommer i mange forskjellige varianter alt etter hvor i landet du befinner deg - se oppskriftene her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på en skikkelig retro-rett til middag i dag
Dagens rett

By på en skikkelig retro-rett til middag i dag

Det blir full fest selv på en tirsdag med denne veldig tradisjonelle oppskriften med fersk torsk. Som serveres kokt med gulrotstuing og bacon

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lammestek får du ekstra mye skryt av
Dagens rett

Lammestek får du ekstra mye skryt av

Lammestek er selvsagt i lammesesongen. Denne oppskriften har alt som trengs for en virkelig stor smaksopplevelse.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her