Champagneperle på plass

Champagneperle på plass

Denne champagnen er nå å finne i mange polhyller.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Comte Audoin de Dampierre Grand Cuvée Brut (95156) går utenpå de fleste andre champagner i dette prissjiktet. Den er nemlig ganske så rik med aromaer av brød, blomster og modne røde epletoner, stor friskhet og god fylde. En flott champagne til retter med spekeskinke eller lyst kjøtt, og som også vil utvikle seg videre i kjelleren.

Tradisjonell stil

Den representerer «enkleste» nivå fra det relativt nystartete champagnehuset Comtes de Dampierre . Så sent som i 1983 ble det etablert, av grev Audoin de Dampierre, hvis slekt har holdt til i Champagne-området gjennom sju århundrer. Men det var først fra 1880 at familien fikk en fot innenfor fremstilling og salg av champagne. Og først gjennom nåværende generasjon at Dampierre-navnet har vært på noen etikett.

Den korte historien til tross er stilen langt fra «moderne» - heller tradisjonell med et tydelig preg av oppholdet på bunnfallet . Selv for Grande Cuvée som er ment å være et mer fruktig og lettdrikkelig alternativ fra dette kvalitetsorienterte huset. Den fruktige stilen understrekes av at den også har pinot meunier med i blandingen, som den eneste i Dampierre-porteføljen.

Premier og Grand Cru

Men om den er lett tilgjengelig, betyr det ikke at den lages i store kvanta. Totalproduksjon hos Dampierre er i følge én kilde 220.000 flasker i året, én annen 90.000. Uansett er det svært lite sammenlignet med de fleste andre. Dampierre kjøper nemlig sine druer utelukkende fra vinmarker med Premier og Grand Cru-status hvilket sikrer struktur og karakter. «Vår» champagne får druer fra Avize, Cramant og Mesnil-sur-Oger (chardonnay) og Bouzy, Ambonnay, Cumieres samt noen andre mindre kjente cru-er i Marne-dalen (for pinot noir og meunier).
 
Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Comte Audoin de Dampierre Grand Cuvée Brut

Produsent:
Champagne Comtes de Dampierre
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Champagne
Pris:
349,90 kr
Varenummer:
9515601
90 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen