Colheita

Redaksjonen
16 November 2007 - 13:07

Vellagret colheita er et veldig godt alternativ når du er på jakt etter virkelig gammel vin som samtidig er i strålende form. Kanskje noe for ønskelisten?

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter tilgjengelig på polet

Alle priser er Vinmonopolet priser, pr 1. november 2007. Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Colheita

(94p)
Krohn Colheita 1960
Wiese & Krohn Sucrs. Lda
Portugal - Douro
33350 Vectura - kr 839,50 (75cl)
Bestillingsutvalg
Strag
Farge og duft: Klar brunlig farge med grønnskjær. Svært kompleks elegant og ikke minst utviklet duft med kaffe, malt, tørket frukt, også banan og eple, karamell, krokan, eksotisk krydder, trevirke, tobakk.
Smak: Følger duften veldig godt, nydelig anslag, flott syre og fine tanniner, en del sødme med svært balansert, sitter utrolig lenge. (UÅ)
Mat: Alene.
Vurdering: En usedvanlig flott 47-åring. Meget godt kjøp. 94 p (UÅ)
Laget av: Touriga nacional, touriga francesa, tinta roriz, tinta barroca og tinta amarela
Alkoholinnhold: 20,0% vol.
Bestill her:

÷ (92p)
Hutcheson Feuerheerd Colheita 1957
Hutcheson Feuerheerd
Portugal - Douro
42792 Red & White - kr 1.363,80 (75cl)
Bestillingsutvalg
Red & White
Farge og duft: Lys gyllenbrun med grønnskjær. Svært kompleks lagret duft med en del trevirke, syltet frukt, karamell, nøtter, nymalt kaffe og sjokolade.
Smak: Svært fruktig anslag, flott konsentrasjon, nydelig frukt samt aromaene fra duften, sitter veldig lenge med noe tanniner samt masse aprikos og mango samt nøtter i finishen. (UÅ)
Mat: Alene.
Vurdering: En 50 årig colheita som er overraskende ungdommelig i frukten. Verd prisen. 92 p (UÅ)
Laget av: Tinta roriz
Alkoholinnhold: 20,0% vol.
Bestill her:

÷ (90p)
Hutcheson Feuerheerd Colheita 1981
Hutcheson Feuerheerd
Portugal - Douro
42791 Red & White - kr 438,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Red & White
Farge og duft: Klar dyp varmrød. Meget elegant duft av aprikos, kaffe, sjokolade, tørket frukt, trevirke og lær.
Smak: Følger duften, svært kompleks med fine lagrete toner, veldig god syre og fine tanniner, veldig lang flott ettersmak med alle tonene fra duften. (UÅ)
Mat: Peiskos.
Vurdering: En nydelig colheita. Godt kjøp. 90 p (UÅ)
Laget av: Tinta roriz, tinta francesca
Alkoholinnhold: 20,0% vol.
Bestill her:

÷ (90p)
Quinta Do Noval Colheita 1976
Quinta Do Noval
Portugal - Douro
46318 VSD - kr 599,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Vinarius
Farge og duft: Klar dyp varm rød. Svært elegant duft av tørket frukt, moden frukt, nougat, nøtter, eksotiske kryddertoner samt trevirke.
Smak: Flott fylde i anslaget, god syre, stor sødme som balanseres av krydder og tanniner, varm og rik finish med masse frukt. (UÅ)
Mat: Smaksrike desserter med mye mørk sjokolade.
Vurdering: En svært fruktig og elegant colheita. Vel verd prisen. 90 p (UÅ)
Laget av: Touriga nacional, touriga frances, tinta roriz
Alkoholinnhold: 20,5% vol.
Bestill her:

+ (89p)
Cálem Colheita 1994
A.A. Cálem & Filho
Portugal - Douro
48925 VSD - kr 297,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Halden & Magdal - Wine Brothers
Farge og duft: Klar rød. Fyldig ung duft av plommer, fruktkompott, nøtter, sjokolade og kaffe samt trevirke.
Smak: Fyldig anslag, fin sødme, gode syrer og tanniner, rik smak følger duften med alle dens mørke toner, lang og rik finish som også byr på tobakk. (UÅ)
Mat: Til en kraftig sigar.
Vurdering: En flott ung colheita. Meget godt kjøp. 89 p (UÅ)
Laget av: 25 % touriga nacional, 25 % tinto roriz, 25 % touriga franca, 25 % tinta barroca
Alkoholinnhold: 20,0% vol.
Bestill her:

+ (89p)
Romariz Colheita 1963
Romariz Vinhos
Portugal - Douro
30014 Vectura - kr 728,30 (75cl)
Bestillingsutvalg
Gavin
Farge og duft: Lys brunoransje. Svært utviklet men fortsatt fast og frisk duft av fiken, nøtter, rosiner, krydder og trevirke.
Smak: Bløtt fruktig og overraskende ungdommelig anslag, stor munnfølelse, stor sødme, vokser utover med mye smak i ettersmaken. (UÅ)
Mat: Alene.
Vurdering: En 44-åring i storform. Verd prisen. 89 p (UÅ)
Laget av: Touriga nacional, touriga francesa, tinta roriz, tinta barroca og tinta amarela
Alkoholinnhold: 20,0% vol.
Bestill her:

(86p)
Barão de Vilar Colheita 1996
Barão de Vilar
Portugal - Douro
15197 Vectura - kr 229,90 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Palmer & Co
Farge og duft: Klar dyp rød. Mørke toner i retning modne mørke bær, kaffe, svisker, krydder, trevirke og litt nøtter.
Smak: Fruktig anslag, god fylde og frukt, noe trevirke utover, fine tanniner, sitter bra. (UÅ)
Mat: Til sigaren.
Vurdering: En ung og fast colheita. Vel verd prisen. 86 p (UÅ)
Laget av: Tinta roriz, touriga franca
Alkoholinnhold: 20,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Min. 7 årsfatlagring
Bestill her:
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess
+
Mat og vin i kombinasjon

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess

Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med stekt kveite og sesongens tomater og aspargesbønner til blir det fest på tallerkenen
Dagens rett

Med stekt kveite og sesongens tomater og aspargesbønner til blir det fest på tallerkenen

Kveita er en av Norges flotteste matfisker og kan både stekes, grilles, kokes og tilberedes i ovn. Den er uhyre velvillig i kjøkkenet og lett å finne både tilbehør og vinfølge til, derfor er den også kokkenes favoritt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gratiner blåskjellene - og bli overbevist - her med sennep og ost
Dagens rett

Gratiner blåskjellene - og bli overbevist - her med sennep og ost

Blåskjell smaker like fantastisk gratinert som den mer klassiske vrien. Gratinering er en fin måte å bruke eventuelle rester på,

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess
+
Mat og vin i kombinasjon

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess

Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her