iStock-964361108

Dagens rett Bakt aubergine med harissa og lun linsesalat

iStock-964361108 (OksanaKiian)

Møt lillelørdagen med denne vegetariske festretten

Denne onsdagen disker vi opp med en skikkelig fest av en vegetarrett. Enkle ingredienser som aubergine og linser blir totalt forandret med deilige aromatiske krydder. Dette er en lekker og utrolig velsmakende rett som bare må prøves.

Bakt aubergine blir myk, saftig, og får en aldeles nydelig smak når den får kose seg i ovnen med en skarp, men god harissamarinade. Harissa er en litt sterk chilipasta fra Tunisia, som blir brukt mye i Nord-Afrika og Midt-Østen. Pastaen inneholder chili, røkt paprika og hvitløk såvel som forskjellige krydder og sitronsaft, og er et utmerket tilbehør til bakt aubergine.

Det er røyksmaken i harissaen som virkelig gir auberginen et i løft i denne retten. Servert sammen med en lekker linsesalat pakket med friske urter og aromatiske krydder har du en real smaksopplevelse som vil få deg til å trekke på smilebåndene denne onsdagskvelden.  

Her finner du flere velsmakende vegetarretter

Skaff deg dagens rett som e-post

Bakt aubergine med harissa og lun linsesalat

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 200°C med varmluft.

Del auberginene i to langs langsiden, og skjær et dypt rutemønster i hver av halvdelene. Bland olivenoljen og harissapaste sammen i en liten bolle. Børst blandingen over auberginene, og bak dem i ovnen til de er gyllene, myke og saftige, ca 40 minutter. 

Mens auberginen er i ovnen, finhakk hvitløksfeddene, og bruk siden av kniven til å smøre de utover fjøla slik at det blir en paste. Varm 2 spiseskjeer olivenolje i en liten stekepanne, tilsett hvitløk, og stek på lav varme til hvitløken er veldig aromatisk, men ikke har fått noe farge, ca 7-8 minutter. 

Mens hvitløken steker, bland sammen sitronsaft, 3 ss olivenolje, spisskummen og allehånde. Ha dressingen over i pannen sammen med hvitløken til den er varm ca 2 minutter. Ha de ferdigkoke linsene i en bolle, og hell den varme dressingen over. Pill bladene av stilkene fra koriander- og dillbuntene. Strø over linsesalaten. Server sammen med den bakte auberginen med en god spiseskje tyrkisk yogurt. 

Her finner du flere gode oppskrifter med aubergine 

Her finner du veldig mange oppskrifter på vegetarretter

Og her har du 25 lettlagete vegetaroppskrifter som bør prøves ut

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: OksanaKiian

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen