Dagens rett

Tyrkisk kebab

Blir det ikke tyrkiaferie i år, er dette trøsten

Blir det ikke tyrkiaferie i år, er dette trøsten

Om du som mange andre fortsatt vurderer "syden" i sommer, vil denne oppskriften vekke gode minner fra andre ferieturer til de østlige middelhavslandene.
15 Juni 2023 - 23:00

Duften av krydret kjøtt på spyd som godgjør seg på grillen er for mange en av de viktigste ferieassosiasjonene. Og smaken av sommerferie vil vi ha med oss uansett hvor vi befinner oss. Og når som helst. 

For grilling er ikke bare forbeholdt helgen, og disse grillspydene er ekstra rask hverdagsmat. For at det skal gå enda raskere, kan du blande farsen kvelden i forveien. Da er maten på bordet i løpet av et kvarter. Og føler du ikke for å fyre opp grillen, kan du bruke stekepannen.

Her er noen andre oppskrifter inspirert av Tyrkia 

 

Hjemmelaget tyrkisk kebab

Hjemmelaget tyrkisk kebab

Fremgangsmåte

  1. Bløtlegg grillspyd av tre i minst ½ time.
  2. Ha alle ingrediensene i en bolle. Bruk foodprosessor med hakkekniv eller maskin med elteklo. Kjør blandingen til en jevn masse. La den stå kjølig i ca. ½ time.
  3. Vask hendene godt og skyll dem under kaldt vann. Ta en liten neve kjøttfarse om gangen og pakk den rundt spydet i form av en pølse.
  4. Pensle eventuelt spydene eller grillristen før spydene grilles i drøyt 5 minutter. Snu dem slik at de blir jevnt brunet rundt det hele.
  5. Server med sitronbåter, stekte/grillede poteter og en god tomatsalat. Smak til med salt. 
  6. Kebab med kvernet kjøtt er vanlig i østlige Middelhavsland. Lages vanligvis av lam, men kjøttdeig eller familiedeig kan brukes i stedet. Ikke bruk karbonadedeig, det blir fort tørt.
 Tips: Dersom du bruker grillspyd av tre er det lurt å bruke to stykker til hvert spyd da kebabene er lettere å snu på grillen.
 
 
 

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her