Duften av krydret kjøtt på spyd som godgjør seg på grillen er for mange en av de viktigste ferieassosiasjonene. Og smaken av sommerferie vil vi ha med oss uansett hvor vi befinner oss. Og når som helst.
For grilling er ikke bare forbeholdt helgen, og disse grillspydene er ekstra rask hverdagsmat. For at det skal gå enda raskere, kan du blande farsen kvelden i forveien. Da er maten på bordet i løpet av et kvarter. Og føler du ikke for å fyre opp grillen, kan du bruke stekepannen.
Her er noen andre oppskrifter inspirert av Tyrkia
Skaff deg dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
Tyrkisk kebab
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Bløtlegg grillspyd av tre i minst ½ time.
Ha alle ingrediensene i en bolle. Bruk foodprosessor med hakkekniv eller maskin med elteklo. Kjør blandingen til en jevn masse. La den stå kjølig i ca. ½ time.
Vask hendene godt og skyll dem under kaldt vann. Ta en liten neve kjøttfarse om gangen og pakk den rundt spydet i form av en pølse.
Pensle eventuelt spydene eller grillristen før spydene grilles i drøyt 5 minutter. Snu dem slik at de blir jevnt brunet rundt det hele.
Server med sitronbåter, stekte/grillede poteter og en god tomatsalat.
Sendt inn av Matprat.no
Foto: Matprat/Alf Börjesson
Drikke som passer til denne oppskriften
-
86 Poeng
Livon Collio Pinot Grigio 2017
Italia
Volum: 0.750 Pris: 179,90 Bestillingsutvalget -
87 Poeng
Accordini Valpolicella Classico 2017
Italia
Volum: 0.750 Pris: 159,90 Bestillingsutvalget -
89 Poeng
Geil Bechtheimer Riesling Spätlese Feinherb 2017
Tyskland
Volum: 0.750 Pris: 179,00 Bestillingsutvalget -
88 Poeng
Birrificio Il Mastio Rifle
Italia
Volum: 0.330 Pris: 54,90 Bestillingsutvalget -
86 Poeng
Lofotpils Nordlands IPA
Norge
Volum: 0.330 Pris: 54,90 Bestillingsutvalget -
87 Poeng
7 Fjell Gateway Addictive IPA
Norge
Volum: 0.330 Pris: 40,40 Basisutvalget -
85 Poeng
A.A.Badenhorst Papegaai Cinsault 2017
Sør-Afrika
Volum: 0.750 Pris: 159,90 Basisutvalget