Dagens rett

Breiflabb med stekt sopp og rødvinssaus

Det blir virkelig fest med dette på menyen

Det blir virkelig fest med dette på menyen

Helstekt breiflabbhale er noe av det beste du kan få av sjømat. Og med smaksrikt tilbehør som i denne oppskriften, blir retten et helt måltid i seg selv.
Aase E. Jacobsen
05 September 2020 - 02:01

Breiflabb smaker nesten som hummer - bare saftigere og mørere. Derfor tåler den mer smak i tilbehøret. I denne oppskriften er det høstlige smaker og rødvinsaus som gjør at en saftig og myk rødvin passer perfekt til. Men du får også forslag til hvitvinsfølge. 

Se våre andre oppskrifter på breiflabb

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som e-post 

Breiflabb med stekt sopp og rødvinssaus

Breiflabb med stekt sopp og rødvinssaus

Fremgangsmåte

Stek breiflabbfilet hel i en blanding av smør og olivenolje til den får en gyllen brunfarge på begge sider. Sett ned varmen og la den steke i ca. 3 minutter på hver side, avhengig av tykkelsen på fileten.Dryss salt og pepper på og skjær breiflabben i serveringsstykker.

Rødvinssaus:
Finhakk sjalottløk, gressløk og timian. Surr sjalottløk og timian i litt smør, og tilsett rødvin og fiskekraft. Kok inn til det halve. Sil sausen og pisk inn smør. Smak til med salt og pepper.

Soppblanding:
Her kan du bruke den soppen du liker best. 
Del sopp i passe store biter. Finhakk sjalottløk og stek i olivenolje med sopp, og litt timian, salt og pepper.

Grønnkålchips:
Sett stekeovnen på 180 °C. Rens grønnkål for stilker og riv den i grove biter. Ha det i en bolle, hell over rapsolje og bland godt. Legg bakepapir på et stekebrett og fordel grønnkål utover. Stek midt i stekeovnen til grønnkålen er tørr og sprø, ca. 15 minutter. Dryss over litt havsalt.  

Potet:
Sett stekeovnen på 225 °C. Bak potet dekket i aluminiumsfolie i stekeovnen i 50 minutter. Server breiflabb med rødvinssaus, soppblandingen og bakt potet. Pynt gjerne med frisk timian.

Se våre andre oppskrifter på breiflabb

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Godfisk.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Proppfullt av høstlig inspirasjon
+
Klubb
Oktoberutgaven av Apéritif magasin 2022

Proppfullt av høstlig inspirasjon

Mexico, Stockholm, Sicilia fra A til Å, armagnac, kaffe og kraft. Det du trenger av høstlig inspirasjon.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ut å reise i høstferien: Fra denne kjelleren kommer en svært vellagret vin til en veldig god pris
+
Tester
36 nyheter i taxfreehyllene høsten 2022

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slike biffer vekker begeistring
Dagens rett
Biff med sprøtt dekke på vinkokte poteter

Slike biffer vekker begeistring

Skikkelig tykke biffer er virkelig snadder, saftige og velsmakende, spesielt med et sprøtt dekke som i denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Pimp opp seifileten og gi den en solid dose italiensk smakstrøkk
Dagens rett
Gratinert seifilet med bladbete, kapers og ansjos

Pimp opp seifileten og gi den en solid dose italiensk smakstrøkk

Sei er en råvare som fortjener en plass også på festmenyen og helgekjøkkenet. Med drahjelp fra Italia blir det fart på smaksløkene.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Proppfullt av høstlig inspirasjon
+
Klubb
Oktoberutgaven av Apéritif magasin 2022

Proppfullt av høstlig inspirasjon

Mexico, Stockholm, Sicilia fra A til Å, armagnac, kaffe og kraft. Det du trenger av høstlig inspirasjon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ut å reise i høstferien: Fra denne kjelleren kommer en svært vellagret vin til en veldig god pris
+
Tester
36 nyheter i taxfreehyllene høsten 2022

Forsiden akkurat nå - 3

Afterwork på Bettola, boblende italienske viner og nydelig anti pasti
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking 13. oktober i Oslo

Afterwork på Bettola, boblende italienske viner og nydelig anti pasti

Corvezzo lager i stand ekte italiensk aperitivo på Oslos hyggeligste italienske cocktailbar. Bli servert musserende fra Veneto og deilig spekemat og snacks fra Trattoria Popolare.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Nytt eksklusivt tilbud til våre abonnenter med Piemonte i sentrum
Klubb

Nytt eksklusivt tilbud til våre abonnenter med Piemonte i sentrum

Som abonnent på Apéritifs Mat & Vinklubb får du nå rabatter på italienske delikatesser, alt du trenger av utstyr til vinhobbyen din, og vinreiser til Piemonte.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Perfekt på mandag: pastarett med få ingredienser og mye smak
Dagens rett
Tagliatelle med hvit geitost og soltørkede tomater

Perfekt på mandag: pastarett med få ingredienser og mye smak

Glad i pasta? Da er dette en rett for deg. Med soltørkede tomater, basilikum og hvit geitost etter hva du liker, blir mandagsmiddagen både spennende og smaksrikt. Og helt uten kjøtt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slike biffer vekker begeistring
Dagens rett
Biff med sprøtt dekke på vinkokte poteter

Slike biffer vekker begeistring

Skikkelig tykke biffer er virkelig snadder, saftige og velsmakende, spesielt med et sprøtt dekke som i denne oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her