DAGENS RETT: Kalveschnitzel

Dagens rett Kalveschnitzel

(Foto: Matprat/Studio Dreyer-Hensley)

By på lekker kalveschnitzel i kveld

Det blir ekstra god stemning rundt middagsbordet med schnitzel laget av saftig og mørt kalvekjøtt. Her er oppskriften.

Ekte kalvekjøtt skal det være i en schnitzel, men det er selvsagt mulig å lage schnitzelen med svinekjøtt. En saftig ung og frisk norditaliensk vin er supert drikkefølge. Eller hvorfor ikke en hvitvin eller et øl. Du finner drikkeforslagene i oppskriften.

Les om den ekte wienerschnitzelen her 

Bestill dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Kalveschnitzel

Fremgangsmåte

Beregn to tynne (ca 1 cm) biffskiver til hver person.

Bank schnitzlene flate med bredsiden av en kniv eller biffbanker. Smør sennep på begge sidene av kjøttstykkene, og legg et par laurbærblad på hver side. Strø på salt og pepper.

Varm olje i stekepanna, legg schnitzlene i og stek i ca 2-3 minutter på hver side. Ta de så ut av stekepanna, og hold de varme under et lokk.
 
Slå hvitvin i stekepanna, tilsett sennep, og la dette få et oppkok. Rør inn smør i sausen, og hell denne over schnitzlene ved servering.
Serveres med en god tomatsalat ved siden av.
 
 

Sendt inn av

Foto: Matprat/Studio Dreyer-Hensley

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Enkel tomatsalat

Antall porsjoner

2

Tilberedningstid

10 minutter

Ingredienser

stk

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen