DAGENS RETT: Ceviche de rocoto med glasert søtpotet

Dagens rett Ceviche de rocoto med glasert søtpotet

Slik lager du ceviche på ekte peruansk vis

Ceviche er en veldig populær rett, som det finnes mange forskjellige forslag til tilberedning. Denne oppskriften er hentet fra den peruanske restauranten Aymara i Oslo.

Hemmeligheten bak autentisk ceviche er tigermelk som ikke har noe med melk å gjøre i det hele tatt, men er en krydret og syrlig marinade som fisken får trekke i. 

Les mer om cevichetradisjonen her

Se våre andre oppskrifter på ceviche

Skaff deg dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Ceviche de rocoto med glasert søtpotet

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

2 ts
habanerochili, finhakket
Glasert søtpotet:

Fremgangsmåte

Legg fisken og en klype salt i en bolle. Bland. La stå noen minutter. Tilsett rødløk skåret i tynne skiver, grovhakket koriander, habanero og pepper i en dyp tallerken og bland godt.

  • Hell over tigermelken og dander med glasert søtpotet  (se nedenfor) eller søtpotetpuré, og eventuelt litt ekstra koriander og habanero.
  • La fisken marinere i tigermelken i minimum 5 minutter før servering.

Tips:
Du kan godt bruke 1 stk vanlig rød chili i stedet for habanero.

Glasert søtpotet:
Skrell og kutt søtpotet i terninger. Kok opp i vann med  appelsinjuice, stjerneanis, sukker og kanelstenger. Kok til møre. Sil av saften og fjern biter av krydder og ha over/ved siden av cevichen.

Les mer om cevichetradisjonen her

Se våre andre oppskrifter på ceviche

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du vært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen