Hemmeligheten bak autentisk ceviche er tigermelk som ikke har noe med melk å gjøre i det hele tatt, men er en krydret og syrlig marinade som fisken får trekke i.
Les mer om cevichetradisjonen her
Se våre andre oppskrifter på ceviche
Skaff deg dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
Ceviche de rocoto med glasert søtpotet
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Legg fisken og en klype salt i en bolle. Bland. La stå noen minutter. Tilsett rødløk skåret i tynne skiver, grovhakket koriander, habanero og pepper i en dyp tallerken og bland godt.
- Hell over tigermelken og dander med glasert søtpotet (se nedenfor) eller søtpotetpuré, og eventuelt litt ekstra koriander og habanero.
- La fisken marinere i tigermelken i minimum 5 minutter før servering.
Tips:
Du kan godt bruke 1 stk vanlig rød chili i stedet for habanero.
Glasert søtpotet:
Skrell og kutt søtpotet i terninger. Kok opp i vann med appelsinjuice, stjerneanis, sukker og kanelstenger. Kok til møre. Sil av saften og fjern biter av krydder og ha over/ved siden av cevichen.
Les mer om cevichetradisjonen her
Se våre andre oppskrifter på ceviche
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne
Her får du vært så praktiske kokketips
Få dagens rett som nyhetsbrev
Sendt inn av Aymara
Drikke som passer til denne oppskriften
-
85 Poeng
Ca'Rugate Soave Classico San Michele 2017
Italia
Volum: 0.750 Pris: 129,90 Basisutvalget -
85 Poeng
Steinberger Riesling 2017
Tyskland
Volum: 0.750 Pris: 154,90 Basisutvalget -
87 Poeng
Ratzenberger Bacharacher Riesling Kabinett feinherb 2016
Tyskland
Volum: 0.750 Pris: 175,40 Bestillingsutvalget -
92 Poeng
Allendorf Sakrileg Riesling Trocken 2014
Tyskland
Volum: 0.750 Pris: 459,90 Bestillingsutvalget