Dagens rett

Croquetas con jamon serrano - kroketter med serranoskinke

Disse bollene er avhengighetsskapende - nå kan du lage dem hjemme

Disse bollene er avhengighetsskapende - nå kan du lage dem hjemme

Det er mandag, men det er lov å fantasere om en skål med nystekte kroketter og et glass iskaldt øl eller hvitvin. Eller du kan la dem være del av et helt måltid.
Aase E. Jacobsen
27 April 2020 - 01:00

Hemmeligheten bak croquetas eller kroketter er en tykk hvitsaus tilsatt en eller annen type protein - her serranoskinke - som formes til boller, paneres og frityrstekes. En kombinasjon som er helt uunngåelig å ikke falle for. Og bli avhengig av. Og perfekt følge til et glass øl eller vin - gjerne i sola. Nå som slike utskeielser dette primært må gjøres innenfor husets fire vegger - eller rett utenfor - er det bare å fyre opp frityrkjelen og sette igang. Du bli rikelig belønnet. 

Se våre andre oppskrifter på kroketter

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Bestill dagens rett som e-post

Croquetas con jamon serrano - kroketter med serranoskinke

Croquetas con jamon serrano - kroketter med serranoskinke

Fremgangsmåte

Fres serranoskinke i smør på svak varme til den blir gylden og slipper sitt fett, ha i sjalottløk og timian og fres videre i noen minutter til.

Ha i hvetemel og rør godt i 5 min ved svak varme uten at sausen får særlig farge. Ha i melk, rør godt og trekk kjelen fra varmen. Kjør den med en stavmikser til en glatt masse. Smak til med salt og pepper.

Sett kjelen tilbake på platen, varm den opp til den blir tykk og seig. Fyll massen på en sprøytepose og avkjøl. Skjær tuppen av posen og klem ut små sylinderformede egg.

Panering:
Dypp først i hvetemel, deretter i lettvispet egg før eggene rulles i knust kavring.Friteres i solsikkeolje.

Tips:
Croquetas er den perfekt snack til et glass vin eller øl, og en selvfølge på ethvert tapasbord. De kan også serveres sammen med aioli, brød og en salat for et fullverdig måltid.

Se våre andre oppskrifter på kroketter

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Delicatessen

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl
Dagens rett

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl

Glem hvitvin til blåskjellene. Denne oppskriften har mørkt øl i både gryte og glass. Kanskje har du allerede testet juleølet, og har noen skvetter, ja, da får du brukt dem her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her