Dagens rett
Denne lekre ruladen av kveite med urter og appelsingulrøtter er enklere enn den ser ut til

Denne lekre ruladen av kveite med urter og appelsingulrøtter er enklere enn den ser ut til

Det som er helt sikkert er at når du serverer denne ruladen, blir du kveldens helt. La ikke denne oppskriften være uprøvd.
12 April 2025 - 00:05

Når du skal lage rulade av fisk er det viktig at du bruker en fisk som holder godt sammen slik som kveite, men steinbit er også veldig godt egnet i denne oppskriften.

Vil du prøve deg på andre lekre retter med kveite, finner du dem her

Hva med en hjemmelaget vaniljeis til dessert?

Rulade av kveite med urter og appelsingulrøtter

Rulade av kveite med urter og appelsingulrøtter

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 180 grader.
  2. Skjær kveitefileten horisontalt lik at du får ett stort sammenhengende "ark" med lik tykkelse.
  3. Finhakk urter, chili og hvitløk, og skjær vårløk i ringer.
  4. Bland med salt og fordel det på kveitefileten og rull sammen.
  5. Bruk gjerne litt hyssing eller cocktailpinner av tre for å holde rullen sammen.
  6. Strø litt urter på toppen og legg kveiterulladen i en ildfast form smurt med olje.
  7. Sett et steketermometer i den tykkeste delen av rulladen.
  8. Stek kveiten i stekeovnen på nederste rille i ca. 10 minutter eller til kjernetemperaturen viser 50 grader.
  9. Appelsingulrøtter:
  10. Press saften av appelsin og finhakk rosmarinen.
  11. Smelt smør i en kjele, ha i honning, saft av appelsin og rosmarin.
  12. Legg i gulrøttene og surr dem i kjelen til de er gjennomstekte. Strø på litt salt og pepper like før servering.
  13. Server kveiterulladen med appelsingulrøttene og gjerne saltkokte poteter eller en frisk salat ved siden av.

Tips: Prøv denne oppskriften med en annen fast hvit fisk slik som steinbit.

Her finner du mange deilige retter med kveite

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Godfisk.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Møt slektning av Mona Lisa og bli kjent med 7 av hennes viner
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Son

Møt slektning av Mona Lisa og bli kjent med 7 av hennes viner

Bli med på en uforglemmelig kveld når Prinsesse Natalia Giucciardini Strozzi tar med seg sine viner og fascinerende slektshistorie til Son Spa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her