Rulade av kveite med urter og appelsingulrøtter
Foto: Kim Holthe

Rulade av kveite med urter og appelsingulrøtter

Når du skal lage rulade av fisk er det viktig at du bruker en fisk som holder godt sammen slik som kveite, men steinbit er også veldig godt egnet i denne oppskriften.

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 180 grader.
  2. Skjær kveitefileten horisontalt lik at du får ett stort sammenhengende "ark" med lik tykkelse.
  3. Finhakk urter, chili og hvitløk, og skjær vårløk i ringer.
  4. Bland med salt og fordel det på kveitefileten og rull sammen.
  5. Bruk gjerne litt hyssing eller cocktailpinner av tre for å holde rullen sammen.
  6. Strø litt urter på toppen og legg kveiterulladen i en ildfast form smurt med olje.
  7. Sett et steketermometer i den tykkeste delen av rulladen.
  8. Stek kveiten i stekeovnen på nederste rille i ca. 10 minutter eller til kjernetemperaturen viser 50 grader.
  9. Appelsingulrøtter:
  10. Press saften av appelsin og finhakk rosmarinen.
  11. Smelt smør i en kjele, ha i honning, saft av appelsin og rosmarin.
  12. Legg i gulrøttene og surr dem i kjelen til de er gjennomstekte. Strø på litt salt og pepper like før servering.
  13. Server kveiterulladen med appelsingulrøttene og gjerne saltkokte poteter eller en frisk salat ved siden av.

Tips: Prøv denne oppskriften med en annen fast hvit fisk slik som steinbit.

Her finner du mange deilige retter med kveite

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Godfisk.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré
Dagens rett

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré

Finn frem knivene og skjerp appetitten, for i dag er det biff til middag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her