Scampi eller tigerreker som de tropiske rekene også kalles, er enklere å bruke i varme retter enn reker fra kalde farvann.
Les mer om bærekraftige tropiske reker
Årsaken er at de fås kjøpt i rå fryst tilstand, noe som ikke er tilfellet for våre hjemlige reker. Men er du så heldig å ha tilgang på råreker, er det en delikatesse som langt overgår scampi.
Det er mulig å få tak i råreker - bare les her
De lubne rekene er også populære på grunn av konsistensen som når de er riktig behandlet, får en sprø tekstur.
Bestill dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
Pasta med scampi
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Stek scampi i olje med masse hvitløk. Kutt opp alle grønnsakene og stek dem i olje. Ha på pepper etter ønske.
Kok fersk pasta og bland i grønnsaker og scampi med hvitløksoljen. Kan med fordel ha balsamico over.
Alt du trenger å vite om pasta
Her finner du veldig mange gode oppskrifter på pastaretter
Her finner du mange retter med scampi
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne
Her får du svært så praktiske kokketips
Få dagens rett som nyhetsbrev
Sendt inn av Birgit Mo
Foto: MSPhotographic
Drikke som passer til denne oppskriften
-
86 Poeng
Fontaleoni Vernaccia di San Gimignano 2018
Italia
Volum: 0.750 Pris: 159,00 Bestillingsutvalget -
82 Poeng
Quota 311 Verdicchio dei Castelli di Jesi 2017
Italia
Volum: 0.750 Pris: 149,00 Bestillingsutvalget -
84 Poeng
Terravignata Verdicchio di Matelica 2018
Italia
Volum: 0.750 Pris: 142,90 Testutvalget