Dagens rett

Ovnsbakt gresskarfondue

Bedre utnyttelse av et gresskar enn dette skal du lete lenge etter

Bedre utnyttelse av et gresskar enn dette skal du lete lenge etter

Amerikanere er eksperter på å utnytte gresskar til siste trevl. Prøv denne oppskriften.
29 Oktober 2022 - 02:01

Denne oppskriften kan dessuten varieres etter hva du har av ost og hva du selv liker. 

I oppskriften er det anbefalt brie som stort sett er en mild ost. Rødkittost gir en veldig kraftig smak som ikke alle er fortrolig med, men som passer veldig godt til gresskarsødmen og som  er veldig god å ovnsbake. 

Snøfrisk eller chevre naturell smelter lett og setter en syrlig karakter på sausen. Og skal familiens yngste spise, kan du velge en ekstra mild lettsmeltende ost. Men husk at om du velger en fast eller halvfast type, får du ostetråder.  

Se alt det gode du kan lage av et gresskar

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Ovnsbakt gresskarfondue

Ovnsbakt gresskarfondue

Fremgangsmåte

Ostefondue:

  1. Gni en kjele med hvitløk.
  2. Tilsett hvitvin, pisk inn maisenna og kok veldig forsiktig opp mens du rører godt, men ikke la det koke. 
  3. Tilsett osteterningene litt etter litt mens du skrur opp varmen og rører forsiktig. Men massen må ikke koke.
  4. Skru av platen og tilsett kirschen. Rør godt.

Gresskaret:

  1. Skjær av stilken slik at du får en stor nok, men ikke for stor åpning.
  2. Grav ut frøene og «trådene». Innmaten skal være igjen. 
  3. Hell oppi ostefonduen og topp med baguetteskivene.
  4. Sett gresskaret i en ildfast form på en av de nedre rillene og stek i 30-40 minutter ved 190 grader. 

Tips:
Hvis du ikke får tak i kirsch, kan du bruke et annet fruktdestillat. I «verste» fall vodka. Da får du ikke smaken, bare alkoholen som i dette tilfellet gir den fete massen litt friskhet. 

Tips2:
Du kan også tørke baguetteterningene i ovnen, tre dem på fonduespyd og dyppe dem i ostesausen. 

Se alt det gode du kan lage av et gresskar

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Soløye er trolig verdens raskeste middag
Dagens rett

Soløye er trolig verdens raskeste middag

Ikke bare er dette raskt å lage, men også knakende godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

By på en nydelig rett med breiflabb i dag
Dagens rett

By på en nydelig rett med breiflabb i dag

Det er sausen som gjør susen i denne oppskriften. Den gode smaken av søt sitrus matcher breiflabbens hummeraktige karakter veldig godt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle
+
Godbiter i pollisten

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle

Fra denne californiske vinprodusenten kommer det svært pålitelige viner og det til pene priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Putt middagen i et pitabrød
Dagens rett

Putt middagen i et pitabrød

Denne lettlagete oppskriften passer godt på travle hverdager eller når du må ta middagen i klypa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Soløye er trolig verdens raskeste middag
Dagens rett

Soløye er trolig verdens raskeste middag

Ikke bare er dette raskt å lage, men også knakende godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her