Dagens rett

Steinbitfilet på glasert endive med spekeskinke, appelsinvinaigrette og skum

Det er ikke noe hokus pokus å lage mat som på restaurantene. Bare se her
Foto: (Tom Haga)

Det er ikke noe hokus pokus å lage mat som på restaurantene. Bare se her

Denne lekre retten med steinbit er lett å lage og ikke tar den lang tid heller.
Aase E. Jacobsen
15 Juni 2019 - 02:07

Du har kanskje lurt på hvordan du skal gjenskape restaurantfølelsen rundt eget spisebord? Med denne oppskriften kommer du et godt stykke på vei. 

Og vil du ikke ha spekeskinke på fiskeretten, er det bare å la være. Den smaker like godt uten.  

I denne retten kan du godt bruke annen type hvit fisk som breiflabb, piggvar eller kveite.

Skaff deg  dagens rett som e-post

Steinbitfilet på glasert endive med spekeskinke, appelsinvinaigrette og skum

Steinbitfilet på glasert endive med spekeskinke, appelsinvinaigrette og skum

Fremgangsmåte

Steinbit:
Krydre og stek fisken i oljen ved høy varme til den får farge. Skru ned og la den etter- steke ved svak varme i ca. 5 minutter.

Glasert endive:
Forvell endiven i 6 minutter i lettsaltet vann og avkjøl raskt i isvann. Kok opp sitronjuice, vann, smør, sukker og endivene. Kok ned og glaser. Bland in basilikum mot slutten. Rull endivene inn i parmaskinken og bak på 160 grader i forvarmet ovn i ca. 5 minutter.

Appelsinvinaigrette:
Reduser juicen til det gjenstår 2 ss og bland med resten av ingrediensene uten å vispe. Smak til med litt sitronskall og juice.

Appelsinskum:
Surr sjalottløk og hvitløk i 1 ss smør. Tilsett appelsinjuice og fiskekraft. Reduser til 2 dl gjenstår. Tilsett fløten og la det småkoke i 5 minutter. Alt kjøres på blender før servering slik at det skummer. Smak til med salt og pepper.

Server den stekte fisken på endiven og drypp vinaigretten rundt. Topp med appelsinskummet.

Mange flere oppskrifter med steinbit

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Godfisk.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast
+
Tester

Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast

Det er en av de mest interessante vinnyhetene i basis i juli. Men også

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast
+
Tester

Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast

Det er en av de mest interessante vinnyhetene i basis i juli. Men også

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En kyllingpai med spinat er perfekt sommerferiemat
Dagens rett

En kyllingpai med spinat er perfekt sommerferiemat

Gjør den klar hjemme og ta den med på piknik, stranda eller tur i skogen. Den kan selvsagt også spises hjemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her