Dagens rett

Steinbitfilet på glasert endive med spekeskinke, appelsinvinaigrette og skum

Det er ikke noe hokus pokus å lage mat som på restaurantene. Bare se her
Foto: (Tom Haga)

Det er ikke noe hokus pokus å lage mat som på restaurantene. Bare se her

Denne lekre retten med steinbit er lett å lage og ikke tar den lang tid heller.
Aase E. Jacobsen
15 Juni 2019 - 01:07

Du har kanskje lurt på hvordan du skal gjenskape restaurantfølelsen rundt eget spisebord? Med denne oppskriften kommer du et godt stykke på vei. 

Og vil du ikke ha spekeskinke på fiskeretten, er det bare å la være. Den smaker like godt uten.  

I denne retten kan du godt bruke annen type hvit fisk som breiflabb, piggvar eller kveite.

Skaff deg  dagens rett som e-post

Steinbitfilet på glasert endive med spekeskinke, appelsinvinaigrette og skum

Steinbitfilet på glasert endive med spekeskinke, appelsinvinaigrette og skum

Fremgangsmåte

Steinbit:
Krydre og stek fisken i oljen ved høy varme til den får farge. Skru ned og la den etter- steke ved svak varme i ca. 5 minutter.

Glasert endive:
Forvell endiven i 6 minutter i lettsaltet vann og avkjøl raskt i isvann. Kok opp sitronjuice, vann, smør, sukker og endivene. Kok ned og glaser. Bland in basilikum mot slutten. Rull endivene inn i parmaskinken og bak på 160 grader i forvarmet ovn i ca. 5 minutter.

Appelsinvinaigrette:
Reduser juicen til det gjenstår 2 ss og bland med resten av ingrediensene uten å vispe. Smak til med litt sitronskall og juice.

Appelsinskum:
Surr sjalottløk og hvitløk i 1 ss smør. Tilsett appelsinjuice og fiskekraft. Reduser til 2 dl gjenstår. Tilsett fløten og la det småkoke i 5 minutter. Alt kjøres på blender før servering slik at det skummer. Smak til med salt og pepper.

Server den stekte fisken på endiven og drypp vinaigretten rundt. Topp med appelsinskummet.

Mange flere oppskrifter med steinbit

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Godfisk.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her