Ovnsbakt kveite

Dagens rett Ovnsbakt kveite med glasert bacon og potetpuré

Ovnsbakt kveite

Det er ikke så mye som skal til for å lage restaurantmat hjemme

I denne oppskriften er det bare en litt mer eksklusiv ingrediens, nemlig kveite. Resten har du allerede i kjøleskapet.

 Ved å tilberede kålrot og sjalottløk på en litt annen måte, blir disse beskjedne ingrediensene en festmeny verd. Bacon får en ny smak ved å glaseres i balsamicoeddik og erstatter dermed saus i denne retten.  

Se andre lekre oppskrifter med kveite 

Bestill dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Ovnsbakt kveite med glasert bacon, smørstekt kålrot, ovnsbakt sjalottløk og potetpuré

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

45 minutter

Ingredienser

800 g
kveitefilet, med skinn
1 stk
kålrot
1 ss
3 ss
2 stk
sjalottløk
stk
Glasert bacon:
200 g
2 dl
balsamicoeddik
Potetpuré:
8 stk
200 g
1 dl

Fremgangsmåte

Kveite:
Sett stekeovnen på 100 °C. Skjær kveite i porsjonsstykker, dryss over salt og pensle med rapsolje. Legg kveite i en smurt ildfast form og stek midt i stekeovnen til skinnet løsner lett, ca. 10 minutter.

Kålrot:
Skjær kålrot i skiver på ca. 1 cm tykkelse og kok i usaltet vann i 8-10 minutter. Surr kålrotskiver i smør på begge sider og krydre med salt og pepper. 

Sjalottløk:
Skru stekeovnen opp til 150 °C. Del sjalottløk i to og dryss over sukker, salt og rapsolje. Legg sjalottløk i en ildfast form og stek møre midt i stekeovnen, ca. 15 minutter.

Glasert bacon:
Skjær bacon i terninger på ca. 2 cm. Finhakk timian og hvitløk, og riv det ytterste skallet av appelsin. Kok opp bacon med timian, hvitløk, appelsinskall, honning og balsamicoeddik. La det småkoke til baconet er mørt og spe på med vann hvis sausen er for tykk.

Potetpuré:
Skrell potet, skjær dem i terninger og kok dem møre i usaltet vann. Hell av kokevannet og mos med en potetmoser eller en gaffel. Kok opp smør og melk, hell over potetene og pisk sammen til en luftig puré. Spe på med melk for å få en ønsket konsistens.

Server ovnsbakt kveite med glasert bacon, smørstekt kålrot, ovnsbakt sjalottløk og potetpuré.

Se andre lekre oppskrifter med kveite 

Her får du vært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av

Foto: Godfisk.no

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen