Dagens rett

Stekt makrell med rømmesaus

Dette er en virkelig sommerhit

Dette er en virkelig sommerhit

Sommermakrellen har inntatt fiskedisken, og det må utnyttes til fulle. Dagens klassiker er svært lettlaget - og ikke minst sabla god.
14 Juni 2023 - 23:05

Makrell med rømmesaus, agurksalat og kokte nypoteter smaker av god norsk sommer. Akkurat nå er den på sitt beste, passe slank eller fet, alt ettersom du ser det.

Til denne klassiske sommerretten stekes vanligvis makrellen hel, men for de fleste er det langt enklere å forholde seg til fileter. All den gode smaken er i behold uansett så lenge du følger denne oppskriften.

Kanskje du har lyst å lage flere retter med makrell?

Agurksalat blir enda enklere og mer delikat om du velger en mandolin til å kutte agurken i syltynne skiver. Har du ikke mandolin, fungerer en ostehøvel også veldig godt. 

Stekt makrell med rømmesaus og agurksalat

Stekt makrell med rømmesaus og agurksalat

Fremgangsmåte

  1. Agurksalat:
    Lag agurksalaten minst en halvtime før du skal spise.
  2. Bland sammen vann, eddik, sukker, salt og pepper.
  3. Skjær agurken med mandolin eller ostehøvel og legg skivene i laken.
  4. Fisken og sausen:
    Skjær ut filetene på makrellen.
  5. Bland mel, salt og pepper og vend makrellfiletene i blandingen.
  6. Stek filetene i ca 2 minutter på hver side.
  7. Ta ut fisken. Strø hvetemel i pannen og ha i rømme. Visp i sausen og spe med litt melk eller fløte til ønsket konsistens.

Server med kokte poteter.

Tips: 
Steker du på skinnsiden til sist unngår du at filetene vrir seg. Steker du skinnsiden først kan du presse fisken flat noen sekunder med stekespaden.

Lekre oppskrifter med makrell

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her