Dagens rett

Potetgrateng med karbonade og squash

Dette kan bli den nye fulltrefferen

Dette kan bli den nye fulltrefferen

Squash burde vi spise mer av. I dagens oppskrift får den selskap av karbonadedeig og poteter. Slik blir den enda bedre.
06 Juli 2023 - 00:05

Squash er i slekt med agurken og består derfor av mye vann. Den trenger følge av andre festere elementer, ost, poteter og kjøtt er helt utmerket. Squashens størrelse påvirker selvsagt smaken. Jo større, jo mer væske kommer med i retten. Men hvis squashen er liten, bruker du hele.

Og akkurat nå er squash så fersk og god som den kan bli.

Vi har mange flere retter med squash på lur

Poteter som får steke sammen med resten av middagen i form i ovnen, blir alltid litt ekstra saftige og gode. Bruker du norske nypoteter, blir retten ekstra god.

Serverer gratengen med en enkel, frisk salat til.

Potetgrateng med karbonade og squash

Potetgrateng med karbonade og squash

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 200 grader.
  2. Hakk og brun karbonadedeigen i en stekepanne. Smak til med salt og pepper.
  3. Rens og del squashen og løken i små biter og surr i pannen sammen med karbonaden.
  4. Ha i hvitløken mot slutten.
  5. Kok pannen ut med 1 dl vann.
  6. Skrell potetene og skjær dem i ca. ½ cm tykk skiver.
  7. Legg et potetlag i bunnen av en ildfast form.
  8. Hell kjøtt- og grønnsaksblandingen samt vannet fra utkoking av pannen over potetene.
  9. Strø revet ost over.
  10. Stek formen midt i ovnen i ca. 35 minutter.
  11. Serveres med en frisk og enkel grønn salat.

Tips: På bildet er potetene lagt over kjøttet, men retten blir saftigere når potetene får trekke til seg sjyen fra kjøtt- og grønnsaksblandingen.

Tips: Vil du ha en vegetarisk rett, droppe du karbonadedeigen og erstatter med enten 1 boks tomater eller 1 boks bønner/kikerter. 

Vil du lage en annen grateng så har vi mange du kan prøve

Vi har mange flere retter med squash på lur

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Frukt.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Oste-NM blir vorspiel for Matstreif

Finalen i Oste-NM er åpen for publikum som inviteres til å smake på i alt 303 ulike oster.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her