DAGENS RETT: Salsabiff med peppercoleslaw

Dagens rett Salsabiff med peppercoleslaw

(Foto: Matprat/Marit Svenningsen)

En slik biff gjør fredagskosen ekstra hot

Denne oppskriften på saftig biff sparker ekstra godt fra seg. Den kan lages både innen- og utendørs.

Biff er en super løsning når du ikke har lyst å bruke så mye tid på matlaging. Har du allerede bestemt deg for å grille i kveld, er dette en rett som er veldig godt egnet.

Flere gode biffoppskrifter finner du her

Lær mer om å kjøpe inn og tilberede biff

Bestill dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Salsabiff med peppercoleslaw

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

25 minutter

Ingredienser

1 ss
Peppercoleslaw:
2 stk

Fremgangsmåte

Peppercoleslaw:
Vask og rens grønnsakene. Kutt ut stilken på kålen og finsnitt den. Gulrøttene rives grovt på et rivjern.
 

Nykvernet pepper er det aller beste, men den kan virke litt stram og bitter. Varm hele pepperkorn i en tørr panne over middels høy varme til peppperaromaen kommer frem og det ryker litt av dem.

Avkjøl pepperet og knus det i en morter - pepperet har nå en mer aromatisk og mildere smak.

Bland sammen kesam, pepper og anis, og vend dette inn med grønnsakene. Sett kaldt til servering.

Biffene:
Ta kjøttet ut av kjøleskapet i god tid før steking. Krydre biffene med salt og pepper og gni dem inn med olje.
 

Stek dem på god varme til det kommer kjøttsaft opp på overflaten. Snu biffene, tilsett smøret som du øser over med en skje og stek til det pipler kjøttsaft opp på andre siden. Da er biffen medium stekt.

Server biffene med hjemmelaget salsa , peppercoleslaw og gode poteter ved siden av.

Tips: Biffen kan du selvfølgelig også grille hvis du foretrekker det. I en travel hverdag kan du bruke en ferdig salsa fra butikken.

Flere gode biffoppskrifter finner du her

Lær mer om å kjøpe inn og tilberede biff

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

 

Sendt inn av

Foto: Matprat/Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Hjemmelaget salsa

Fremgangsmåte

Ta frøene ut av chilipepper og paprika.

Hakk alle ingrediensene for hånd eller gjør det i en food processor. Kjør maskinen til alt er grovhakket. 

Smak til med salt og pepper.

La gjerne salsaen trekke i ca. 1 time i kjøleskap før servering.

Flere salsaer og sauser finner du her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av

Foto: OlgaMiltsova

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen