DAGENS RETT: Fiskepanetter som i India

Dagens rett Fiskepanetter som i India

(subodhsathe)

Når du lager disse av fiskerestene, blir det ikke en smule igjen

Panetter eller kroketter er reneste snacksen som er helt umulig å ikke like. Kanskje bør du lage dobbel porsjon først som sist.

Du kan selvsagt lage disse munnfullene med utgangspunkt i fersk fisk, men den må jo kokes og avkjøles først. Derfor er rester helt perfekt. 

Du kan selvsagt lage dem med bare poteter, men om massen blir litt løs i fisken, kan du tilsette brødrasp før du friterer dem.  

Fritering av mat er ikke bare en fin måte å bruke rester på, men også en måte å redusere faren for at maten blir ødelagt på grunn av varme. Det er sjelden et problem her, men derimot i India som har gitt inspirasjon til dagens rett og hvor det lages mat på hvert gatehjørne.

India har et  av verdens mest spennende gatematkjøkken

Se våre andre oppskrifter på frityrstekt mat 

Bestill  dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis. 

Fiskepanetter som i India

Fremgangsmåte

Denne oppskriften gir ca 20 stykk.

Damp fisken i litt olje i 10 minutter til den er gjennomkokt. Skyv kjelen fra platen og la fisken stå og trekke til den er kald.

Mos fiskestykkene med en gaffel og ha over i en større bolle. Ha i potetmos, vårløk, chili, ingefær, koriander og mynte, salt og pepper og ett egg. Pisk det andre egget i en bolle.

Lag panetter av blandingen. Dypp dem i pisket egg, så i brødrasp. Varm opp oljen og stek panettene i omganger til de er brune. Server med chilisaus og chutney. Pynt med sitronbåter.

Tips:
I denne oppskriften kan du fint bruke rester av hvit fisk.

India har et  av verdens mest spennende gatematkjøkken

Se våre andre oppskrifter på frityrstekt mat 

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av

Foto: subodhsathe

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen