DAGENS RETT: Fiskesuppe fra Provence

Dagens rett Fiskesuppe fra Provence

Så enkelt lager du fransk fiskesuppe - og med stor porsjon holder den til flere middager

Vi garanterer masse god smak for en forholdsvis liten innsats.

Til denne suppen trengs stort sett det du allerede har i huset. Om du heller vil bruke fiskekraft - en du har laget selv, eller ferdig fra butikken - er det selvsagt aller best. De får du normalt sett en enda mer smakskraftig suppe. 

Uansett blir det en veldig god base du kan jobbe videre med. For hvilken type fisk du bruker, er opp til deg. Kanskje har du noe i fryseren du gjerne vil bruke opp? 

Se våre andre oppskrifter på fiskesuppe

Om du ikke kom igang med å bake rundstykker av gammelt brød i går, er det fullt mulig å bake følge til suppen mens den godgjør seg på ovnen. 

Se alle de gode oppskriftene på rundstykker

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Bestill dagens rett som e-post

 

Fiskesuppe fra Provence

Fremgangsmåte

Skrell og skjær potetene i skiver, og løken i terninger. Varm smør i en kjele og fres poteter og løk i et par-tre minutter.
 
Hell på vann, ha i buljongterningene, salt, krydder, hvitløk og oppdelte tomater med saften i boksene. Kok under lokk i 20 min.
 
Smak til, det trengs kanskje en ekstra terning, mer salt og pepper eller mer urtekrydder?
 
Så langt kan suppen gjøres ferdig i god tid.
 
Varm den opp igjen før serveringen. Legg i fisken som er delt i passe pene biter og la dem trekke seg ferdig.
 

Tips: Du kan bruke en type fisk eller flere, f.eks sei, torsk og laks/ørret. Persilledryss ved servering, og brød til. Ost passer godt etterpå.

Tips: Hvis du vil gjøre suppen litt mer elegant, kan du ha i reker og blåskjell.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen