Ved å kverne hønsekjøttet og grønnsakene får du en naturlig tykk og legert suppe. Du kan derfor droppe egg og fløte, men det bidrar til å runde av smaken og gjøre den mer kremete. Til denne søndagsmiddagen trenger du bare godt brød. Så men høna koker, kan du jo sette brøddeig og bake dem ut og steke dem slik at de kommer ut av ovnen akkurat når suppen er klar. Enkelt men du verden så godt og altså så retro som tenkelig er.
Se våre andre oppskrifter på hønsesuppe
Bestill dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
Fransk hønsesuppe fra 1700-tallet
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Del høna i to og legg den flatt i kokekaret med skinnsiden opp. Hell på så mye vann at den såvidt er dekket.
Tilsett grønnsaker og krydder. La alt småkoke i 2 - 2 ½ time. Rens kjøttet for skinn og bein. Skum fettet av kraften.
Opprinnelig ble suppen passert gjennom en sikt, men i dag har vi moderne hjelpemidler som gjør jobben for oss.
NB! Suppen må ikke koke igjen etter at du har tilsatt egget, ellers stivner egget og du får "tråder" i suppen.
Tips: For ekstra kraftig smak kan du tilsette 5 dl kylling- eller hønsekraft.
Her finner du 45 oppskrifter med høne
Se våre andre oppskrifter på hønsesuppe
Her får du svært så praktiske kokketips
Sendt inn av Astri Riddervold
Foto: COSKUNA
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 Poeng
Alegria Manzanilla
Spania
Volum: 0.380 Pris: 99,90 Bestillingsutvalget -
87 Poeng
Mantlerhof Grüner Veltliner 2016
Østerrike
Volum: 0.750 Pris: 149,90 Bestillingsutvalget -
90 Poeng
COS Pithos Bianco 2015
Italia
Volum: 0.750 Pris: 276,00 Bestillingsutvalget -
88 Poeng
Olivier Pithon Cuvée Laïs 2016
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 210,70 Basisutvalget -
90 Poeng
Dom. Padie Fleur de Cailloux 2016
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 260,00 Partiutvalget