Akkurat nå er tomatene på sitt aller beste. Og lubne solmodne tomater får en ny vår når du stapper den med godsaker og baker den slik vi har gjort her.
Det blir en perfekt liten middagsrett i seg eller noe du kan servere som tilbehør til alt fra biffen til fisken eller en grønn salat.
Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her
Baconfylte tomater

Fremgangsmåte
Skjær et lokk av tomatene og ta ut innmaten. Ta vare på det.
Varm olje i en panne. Ha i griljermel, løk og hvitløk. Stek under omrøring i ca. 3 minutter.
Hakk tomatinnmaten og ha i pannen. Tilsett friske urter. La dette koke i ca. 10 minutter.
Stek bacon for seg til det har fin farge og er litt sprøtt, og bland alle ingrediensene sammen og smak til med salt og pepper.
Fyll tomatene med fyllet og legg på lokket. Drypp over olivenolje og stek i ovnen ved 180 grader i ca. 25 minutter.
Tips:
Bruk gjerne urter som rosmarin, basilikum, timian.
Tips:
Fylte tomater passer glimrende som forrett eller en smårett med godt brød til. De fylte tomatene kan også brukes som tilbehør f.eks. til grillmat.
Tips:
Du kan erstatte bacon med spekeskinke eller kokt skinke. Vil du ha en vegetarisk rett bruker du ost.
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
85 POENG
-
84 POENG
-
82 POENG
-
85 POENG
-
88 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG