Dagens rett

Baconfylte tomater

Fyll en tomat eller fem. Det smaker kjempegodt

Fyll en tomat eller fem. Det smaker kjempegodt

Denne retten er deilig å servere alene sammen med godt brød, men den passer også perfekt som tilbehør til alt fra biff til fisk eller en grønn salat.
Redaksjonen
28 September 2020 - 01:00

Akkurat nå er tomatene på sitt aller beste. Og lubne solmodne tomater får en ny vår når du stapper den med godsaker og baker den slik vi har gjort her.

Det blir en perfekt liten middagsrett i seg eller noe du kan servere som tilbehør til alt fra biffen til fisken eller en grønn salat. 

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

 

Baconfylte tomater

Baconfylte tomater

Fremgangsmåte

Skjær et lokk av tomatene og ta ut innmaten. Ta vare på det.

Varm olje i en panne. Ha i griljermel, løk og hvitløk. Stek under omrøring i ca. 3 minutter.

Hakk tomatinnmaten og ha i pannen. Tilsett friske urter. La dette koke i ca. 10 minutter.

Stek bacon for seg til det har fin farge og er litt sprøtt, og bland alle ingrediensene sammen og smak til med salt og pepper.

Fyll tomatene med fyllet og legg på lokket. Drypp over olivenolje og stek i ovnen ved 180 grader i ca. 25 minutter.

Mange fere grønnsaksretter

Tips:
Bruk gjerne urter som rosmarin, basilikum, timian.

Tips:
Fylte tomater passer glimrende som forrett eller en smårett med godt brød til. De fylte tomatene kan også brukes som tilbehør f.eks. til grillmat.

Tips:
Du kan erstatte bacon med spekeskinke eller kokt skinke. Vil du ha en vegetarisk rett bruker du ost. 

 Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Nytt knallkjøp: Californisk pinot noir med hemmelig avsender
+
Ukens vin

Nytt knallkjøp: Californisk pinot noir med hemmelig avsender

Nå er det utropstegn og ikke spørsmåltegn som bekler etiketten, men opprinnelsen er ikke mer kjent av den grunn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

I desemberutgaven av Apéritif magasin 2023 får du champagne, cocktail og østers
+

I desemberutgaven av Apéritif magasin 2023 får du champagne, cocktail og østers

Vi spør om bordeaux i 2022-årgang er tidenes beste, vi snakker med Michelin-kokker om hva som er viktig i livet og legger turen om Hamar, blant annet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med kapers og pesto-topping blir fiskemåltidet ekstra godt
Dagens rett

Med kapers og pesto-topping blir fiskemåltidet ekstra godt

Med appelsingulrøtter på siden blir det reneste festmåltidet midt i uka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Skaper revolusjon i det alkoholfrie markedet - med inspirasjon fra Noma
+

Skaper revolusjon i det alkoholfrie markedet - med inspirasjon fra Noma

Med Muri Drinks er en helt ny kategori av alkoholfrie alternativ oppstått. Så komplekse at mange sågar foretrekker dem foran vin – eller som ingrediens i drinker. Selv om det ikke var tanken bak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Nytt knallkjøp: Californisk pinot noir med hemmelig avsender
+
Ukens vin

Nytt knallkjøp: Californisk pinot noir med hemmelig avsender

Nå er det utropstegn og ikke spørsmåltegn som bekler etiketten, men opprinnelsen er ikke mer kjent av den grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

I desemberutgaven av Apéritif magasin 2023 får du champagne, cocktail og østers
+

I desemberutgaven av Apéritif magasin 2023 får du champagne, cocktail og østers

Vi spør om bordeaux i 2022-årgang er tidenes beste, vi snakker med Michelin-kokker om hva som er viktig i livet og legger turen om Hamar, blant annet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Unike og autentiske spanske matopplevelser i Norge
Annonse

Unike og autentiske spanske matopplevelser i Norge

Oslorestauranten Xef og Asker-restauranten Porfavor Tapas & Vinbar er Norges eneste utvalgte av den offisielle spanske matsertifiseringen Spain Certification Program. Nærmere Spania kommer du ikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Start planleggingen nå: Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Start planleggingen nå: Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Mestre kunsten å lage hjemmelaget pasta
Matkurs og vinkurs
Matkurs i Stavanger 24. januar

Mestre kunsten å lage hjemmelaget pasta

Er du en ekte pastaentusiast og ønsker du å lære deg å lage deilige italienske pastaretter fra bunnen av? Da har vi den perfekte matopplevelsen for deg!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med kapers og pesto-topping blir fiskemåltidet ekstra godt
Dagens rett

Med kapers og pesto-topping blir fiskemåltidet ekstra godt

Med appelsingulrøtter på siden blir det reneste festmåltidet midt i uka.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her